bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 7 december 2018

Samen vieren

Uiteraard wil ik toch nog heel even terugblikken op het fantastische bezoek van de Goedheiligman op onze school. U heeft bij de intocht kunnen zien hoe hij aankwam in zijn blauwe bolide. Supersnel en met een hoop geronk kwam hij de Veilingweg opgereden. Wat u echter gemist heeft, is dat hij op het einde van de ochtend werd opgehaald door een heuse Pietenband. Het maakte het feest compleet en we zien de Goedheiligman graag volgend jaar terug op onze school.

Vandaag is de oudervereniging in onze school hard aan het werk geweest om de school in Kerstsferen te brengen, want over een kleine twee weken vieren we op school gezamenlijk het Kerstfeest. Dit jaar hebben we op alle WSKO-scholen in het Westland hetzelfde goede doel gekoppeld aan de viering. We zamelen voedsel in voor de Voedselbank. Met ons hele bestuur kunnen we dan zo’n 300 dozen vullen. We hopen dat we hierdoor heel veel mensen een iets mooiere Kerst kunnen bezorgen.

Samen gaan we er een paar gezellige weken van maken. Uiteraard met kerstliedjes bij binnenkomst en de traditionele musical van groep zes. Uw kinderen gaan er uitgebreid van genieten. Sfeervolle weken gewenst.

Kerst 2018

WSKO kerstactie
Beste ouder(s), verzorger(s),
De meeste mensen zijn al weer druk met het plannen van het kerstdiner en het doen van kerstinkopen. Helaas zijn er gezinnen binnen het Westland waarvoor dit geen vanzelfsprekendheid is, omdat zij hiervoor de financiële middelen niet hebben. Gelukkig kunnen zij een beroep doen op de Voedselbank, die dankzij de vrijgevigheid en vrijwilligheid van Westlanders, voedselpakketten samenstelt voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Om deze gezinnen te helpen, gaan we met alle WSKO-scholen voedselpakketten samenstellen. Naast de hulp die we bieden, maken we kinderen bewust van het feit dat er ook dichtbij verscholen armoede is en dat we samen de verantwoordelijkheid dragen om in onze maatschappij te zorgen voor elkaar. Een teken van goed burgerschap, één van de kerndoelen van het basisonderwijs.

Wat gaan we doen?
Elke groep maakt een kerstpakket met levensmiddelen voor één gezin. De kinderen nemen zelf levensmiddelen mee en maken er een feestelijk pakket van. Als elk kind minimaal één product mee neemt, is de doos mooi gevuld. Uiteraard zijn alleen houdbare artikelen geschikt.

De dozen worden op maandag 17 december naar de Voedselbank gebracht, zodat de kerstpakketten op tijd aan de gezinnen kunnen worden geleverd. Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 december mogen de leerlingen producten meenemen.

We bedanken u bij voorbaat hartelijk voor uw medewerking en wensen u fijne feestdagen toe.

Kerstviering
Op donderdag 20 december is het een verlengde schooldag tot 14.00 uur. Voor het kerstbuffet mogen de kinderen op deze ochtend alvast een bord, beker, bestek en voor de groepen 3 t/m 8 ook een soepkom meenemen.

Om 17.00 uur start de kerstviering op school. Om 16.45 uur worden de kinderen weer verwacht in de klas. Ze gaan dan gezamenlijk met de groep naar de hal waar de kerstmusical wordt opgevoerd. Rond 18.00 uur gaan ze in hun eigen klas eten. De koude gerechten voor het buffet mogen vanaf 16.45 uur in de klas gebracht worden en de warme gerechten vanaf 18.00 uur.

Vanaf 18.45 uur tot 19.30 uur zijn alle ouders/verzorgers van harte welkom op het kleuterplein voor een hapje en drankje om het jaar gezellig af te sluiten! De kinderen van de onderbouw (groep 1 t/m 2) zijn rond 19.00 uur klaar met het buffet. De overige groepen zijn rond 19.15 uur klaar. Bij slecht weer vinden de buitenactiviteiten in de hal plaats.

Voor de kerstviering vragen we u een gerecht te verzorgen voor het kerstbuffet. Vanaf donderdag 13 december hangen bij de klassen intekenlijsten voor de gerechten.

De lijst is per groep zo aangepast dat er voldoende is voor iedereen. Wij verzoeken u vriendelijk om u te houden aan de hoeveelheden waarvoor u zich heeft opgegeven. We vinden het moeilijk om eten weg te moeten gooien wanneer er overschot is.

Kerststukjes
In de week van 17 december worden er door de groepen 3 t/m 8 kerststukjes gemaakt. De kinderen nemen daarvoor zelf de volgende spullen mee: een bakje, natte oase, een tangetje/mesje, een kaars (een waxinelichtje op een batterij), wat groen en versiering. In het nieuwsblok van volgende week leest u wanneer welke groep kerststukjes gaat maken.

Informatieavond voortgezet onderwijs

Op dinsdagavond 8 januari houden wij op school een informatieavond voortgezet onderwijs. Voor de leerlingen en ouders van de groepen 7 wordt er door ISW Hoogeland een algemene presentatie voortgezet onderwijs gegeven. Voor de leerlingen en ouders van de groepen 8 wordt er door verschillende scholen een presentatie gegeven. 
Begin volgende week ontvangt u een uitnodiging met daarin een link om in te schrijven. Noteert u deze datum alvast in uw agenda!

Portfolio

Van veel leerlingen is het portfolio alweer op school. Als uw kind zijn/haar portfolio nog niet heeft meegenomen naar school, wilt u deze dan volgende week meegeven?

Sinterklaas

Afgelopen woensdag hebben we Sinterklaas gevierd. Sinterklaas en zijn pieten kwamen rond 8.45 uur aan bij de school in een buggy. De leerlingen van de onderbouw hebben optredens verzorgd in de hal voor Sinterklaas en zijn pieten. Daarna hebben Sint en zijn pieten de surprises in de bovenbouw bewonderd. Wat een schitterende surprises zijn er dit jaar weer gemaakt. Aan het eind van de ochtend was er een optreden van de "pietenband". Het was weer een zeer geslaagd feest!

pjimage (30).jpg
IKSU9228.JPG

't Startblok een Wereldschool

Reis naar Guatemala
Monique, de tante van Vive, heeft in groep 4a verteld over haar bouwreis naar Guatemala. Als vrijwilliger heeft ze een huis gebouwd met de toekomstige huiseigenaren en lokale vakmensen in Guatemala via de organisatie Habitat. Deze gastles was gekoppeld aan het thema "wonen". Hartelijk dank voor deze leerzame les!

Nieuwsblik
hallo ouders/verzorgers,
We hebben zelf een verhaal geschreven.
Er stonden zes plaatjes en wij moesten daar een tekst bij verzinnen.
We hebben het aan groep 1/2c voorgelezen.
Ze vonden het echt geweldig.
Wij vonden het ook heel erg leuk.
En we gaan het echt wel nog een keer doen.
van Lize en Marille uit groep 5a

nieuwsblik.jpg

Groepsnieuws

Groep 3 A
De kinderen werken in kern 4 van Veilig Leren Lezen. U kunt de leeskaarten downloaden op onze website http://startblok.wsko.nl/Voor-kinderen groep 3 veilig en vlot kern 4. Wilt u ook in deze drukke tijd blijven oefenen met uw kind?

Sportnieuws

Gymrooster
Sommige groepen hebben om de week een tweede gymles. Komende maandag geldt dit voor onderstaande groepen:
12.45 - 13.45 uur groep 5/6b
13.45 - 14.45 uur groep 7a

Damlessen
We zijn inmiddels al weer een aantal weken met damlessen bezig. Net als afgelopen jaren hebben we rond de 22 enthousiaste dammers.
Op donderdag 13 december is de laatste damles voor de kerstvakantie. We starten het nieuwe jaar weer op donderdag 10 januari.

pjimage (29).jpg

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

13 december 2018
Pien, groep 3a
14 december 2018
Raff, groep 4a

agenda.jpg

Agenda

10 december 2018
vergadering OV
11 december 2018
gastles bureau Halt, groepen 8
11 en 12 december 2018
adviesgesprekken, groepen 8
20 december 2018
verlengde schooldag tot 14.00 uur
17.00 kerstviering
21 december 2018
alle leerlingen om 12.00 uur vrij
22 december 2018 t/m 6 januari 2019
kerstvakantie
8 januari 2019
informatieavond voortgezet onderwijs, groepen 7 en 8
9 januari 2019
hoofdluiscontrole

 
Afscheid juf Sandra, groep 1/2c
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden