bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 13 september 2019

Rechterhanden gezocht!

Zoals u wellicht heeft gezien heeft mijn steun en toeverlaat, meester Martin, een ongelukje gehad in de vakantie. Bij een pijnlijke val heeft hij zijn elleboog gebroken. En dat betekent minimaal 6 weken gips en geen zwaar tilwerk. We hebben helaas geen middelen om tijdelijk een andere kracht in te vliegen dus … hebben we de taken van meester Martin verdeeld onder het ambulante personeel op school.

Zo kan het gebeuren dat u me voor of na school met een handdoek door mijn haar, door de school ziet lopen, om toiletrollen aan te vullen, zeep en handdoekjes te vervangen, verstopte wc’s aan de praat te krijgen, of bijvoorbeeld het koffiezetapparaat te repareren. Ik moet zeggen dat ik na twee weken echt wel merk hoeveel bergen werk Martin normaal gesproken verzet.

Ik hoor u denken, als hij daar allemaal tijd voor heeft, wat doet hij dan normaal op een dag? Tja, val ik bijna door de mand, zeg. Maar gelukkig is de start van een schooljaar niet de aller drukste periode voor me. Dus lukt het op deze manier wel. Ik heb gelukkig niet twee linkerhanden, dus de meeste klusjes kan ik nog wel zelf. Maar om nou te zeggen dat ik twee rechterhanden heb … dat dan weer niet. Maar die heb ik eigenlijk wel nodig dit jaar. Ik wil namelijk echt werk gaan maken van het schoolplein.

Ik ben op zoek naar mensen die me op enigerlei wijze willen helpen bij het inrichten en het realiseren van een gaaf schoolplein. Een plein waar kinderen veilig kunnen rennen zonder dat elke valpartij leidt tot open knieën of erger. Een plein waar dingen groeien en bloeien. Een plein die past bij een wereldschool en een plein waar voor ieder kind wat te beleven valt. Als ik in overleg ga met leveranciers dan kost zo’n plein al snel zestig tot negentigduizend Euro! En dat geld heb ik niet. Ik heb ongeveer een kwart van dat bedrag tot mijn beschikking om er iets gaafs van te maken.

In het kader van durf te vragen ben ik dus op zoek naar mensen die materialen willen sponsoren of tegen een leuk prijsje kunnen aanbieden. Ik ben ook op zoek naar meedenkers, mee inrichter, mee bouwers, enzovoorts. Het lijkt me gaaf om er een plein van te maken dat echt van ons is. Daarom zullen kinderen ook mee gaan denken.

Ik hoop dat Martin binnen een paar weken weer meer van zijn werk kan oppakken. Dan hou ik tijd over om alle mensen die zich aanbieden ‘aan elkaar te knopen’ en tot iets heel gaafs te komen. Als u vanuit uw werk, specialisme, of hobby mee wilt denken en werken en daar ook tijd voor heeft, dan kunt u contact opnemen met mij. Ik ben bijna altijd te bereiken op 06-55891604. Ik hoop dat we er samen echt iets geweldigs van kunnen maken. Ik wens u een prettige week toe.

Onveilige verkeerssituaties

Het gebeurt niet zelden dat bij het brengen en halen van kinderen auto’s op een lastige plaats geparkeerd worden. Er rijdt veel vrachtverkeer op het industrieterrein vlakbij onze school. Als auto’s in de bocht worden geparkeerd, dan kunnen die vrachtwagens de bocht niet maken en dat leidt dan weer tot overlast en opstoppingen. Wilt u er zorg voor dragen dat u de auto’s dusdanig parkeert, dat het overige verkeer er nog langs kan. Bij voorbaat dank.

Geen brigadiers

Komende week (vanaf 16 september) staan er geen brigadiers bij de oversteek Groenelaan en Dijkstraat. Dit in verband met het kamp van de leerlingen van de groepen 8.

postkaart-veel-plezier-op-kamp-driehoeken.jpg

Schoolkamp

Volgende week gaan de groepen 8 op schoolkamp naar Hapert. Wij wensen ze heel veel plezier en natuurlijk mooi weer!

De leiding bestaat uit:
Meester Wilco, juf Maaike, juf Lindy, juf Charell, meester Jaco en Remco

Portfolio

Van veel leerlingen is het portfolio alweer op school. Als uw kind zijn/ haar portfolio nog niet heeft meegenomen naar school, wilt u deze dan volgende week meegeven?

Wijziging gymrooster volgende week

Meester Jaco is volgende week op schoolkamp met de groepen 8. Hierdoor is er een wijziging in het gymrooster voor de groepen 3 t/m 7, 

Maandag:
Groep 3a: gym van 8.30 - 9.30 uur door leerkracht zelf
Groep 5a: gym van 9.30 tot 10.15 uur door leerkracht zelf
Groep 7a: geen gym
Groep 6a: geen gym
Groep 6/7b: geen gym

Donderdag:
Groep 4a: gym van 8.30 tot 9.30 uur door leerkracht zelf
Groep 5a: gym van 9.30 tot 10.15 uur door leerkracht zelf
Groep 6/7b: geen gym
Groep 7a: geen gym
Groep 6a: geen gym

Groepsnieuws

Groep 3 A
In groep 3 zijn we gestart met Kern 1 van Veilig Leren Lezen. Omdat leeskilometers maken belangrijk is, is het noodzakelijk dat er ook thuis geoefend wordt. Op de website kunt u leeskaarten downloaden. Dit zijn wisselrijtjes met woorden die we geleerd hebben. Iedere keer is er één letter anders of één letter toegevoegd. Als kinderen dit oefenen bevordert dit het tempo van technisch lezen. Natuurlijk kunt u daarnaast ook boekjes lezen met uw kind. U kunt de kaarten downloaden op onze website https://leestrainer.nl/vll/index.htm groep 3 veilig en vlot kern 1. Wilt u goed oefenen met uw kind?

Communiewerkgroep op zoek naar jou

Afgelopen dinsdag hebben wij (de communiewerkgroep) tijdens de informatieavond in de hal gestaan met een “kraampje” met als doel nieuwe vrijwilligers te vinden voor de communiewerkgroep.
Een aantal ouders hebben wij tijdens deze avond ook gesproken en hopelijk kunnen enthousiasmeren.
Aangezien het onmogelijk is om iedereen persoonlijk aan te spreken vragen wij u hierbij wie zijn “talent‘' wil inzetten om de (toekomstige) communicanten te begeleiden op weg naar hun 1e communie.

Zeker ouders van groep 1 tm 3 willen wij graag benaderen aangezien jullie door nu in te stromen in de werkgroep rustig kunnen kennismaken met de activiteiten die worden georganiseerd alvorens jullie eigen kind zijn/haar communie gaat doen.
Wij hopen zo een manier te vinden om de communie en de bijbehorende buitenschoolse activiteiten te continueren zodat wij de toekomstige communicantjes kunnen blijven begeleiden op weg naar hun 1e communie.

Fietstocht t.g.v. Patronesfeest Honselersdijk

Uitnodiging fietstocht op 15 september t.g.v. Patronesfeest Honselersdijk
Op 15 september wordt na afloop van de feestelijke viering t.g.v. het patronesfeest Honselersdijk de jaarlijkse fietstocht georganiseerd. De start van de fietstocht is tussen 11.30 en 12.00 uur vanaf het kerkplein. Traditiegetrouw is deze fietstocht van ca. 30 km. uitgezet door Toos Slaman. Via een leuke route gaan we op de fiets naar Hoek van Holland, alwaar we een rondvaart met de Fast Ferry gaan maken van ruim 1 uur.

We varen naar de Maasvlakte langs grote zeeschepen en we hopen zeehonden te spotten. De overtocht en eventuele consumpties zijn voor uw eigen rekening.

Kosten: € 5,00 voor 65+ en kids vanaf 4 t/m 11 jaar; en € 6,50 voor volwassenen.

Na afloop van de fietstocht is er gelegenheid tot een gezellige nazit in de pastorie Honselersdijk.
U gaat toch zeker ook mee met deze feestelijke activiteit? Bent u niet in de gelegenheid om mee te fietsen, maar wilt u wel mee met de Fast Ferry? Meldt u dit dan bij het secretariaat. Daar hebben wij een oplossing voor. Hoe meer zielen……

Jarigen!

Happy birthday4.jpg

13 september 2019
Jill, groep 7a
14 september 2019
Esmee, groep 7a
19 september 2019
Anouk, groep 4a
21 september 2019
Lynn, groep 7b
Emine, groep 1/2b
23 september 2019
Fleur, groep 7a
25 september 2019
Sven, groep 6a
26 september 2019
Eryk, groep 4a
27 september 2019
Zara, groep 6b
Rijk, groep 1/2a
28 september 2019
Koen, groep 8a
Quinty, groep 6b
29 september 2019
Ivy, groep 1/2b

agenda.jpg

Agenda

15 september 2019
Dankviering communicantjes om 9.00 uur in de kerk
16 t/m 19 september 2019
Kamp groepen 8
18 september 2019
SKT inloopspreekuur
20 september 2019
Leerlingen groepen 8 vrij
24 september 2019
Start kinderpostzegelactie, groepen 6/7b en 7a
25 september 2019
alle leerlingen vrij, WSKO dag
27 september 2019
Dag van de Westlandse techniek, groep 6/7b, 7a, 8a, 8b
1 oktober 2019
MR vergadering
2 oktober 2019
Start kinderboekenweek
8 oktober 2019
Inloopmoment groepen 1 t/m 8, 8.30 tot 9.00 uur

 
Excursie Maeslantkering, groep 5a, 5/6b en 6a
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden