bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 9 oktober 2020

Gebakken lucht

De weken vliegen razendsnel voorbij. Nog maar een weekje en dan is het alweer herfstvakantie. Terwijl het steeds onzekerder wordt hoe de komende weken er uit gaan zien, wil ik toch een half weekje teruggaan in de tijd. Op vijf oktober was het namelijk de dag van de leraar. Deze keer viel die gewoon op een werkdag, dus kon ik het team op de dag zelf verrassen.

Onze teamkamer is van enkele gemakken voorzien. Er staat een koffiezetapparaat, een heet water machine, een afwasmachine, een koelkast en een oud magnetronnetje. Goed, niet super de luxe, maar het heeft ons al jaren door de werkweken heen geholpen. Toch werd de laatste tijd de roep om een extra apparaat groter. Steeds meer collega’s zijn namelijk op zichzelf wonen gaan wonen en in die nieuwe thuissituaties zorgen ze heel goed voor zichzelf. Elke dag uitgebreid ontbijten, een lunchpakketje klaarmaken met verse komkommer en humus voor tussen de middag en iedere avond natuurlijk een gezonde maaltijd koken. Omdat je went snel aan zo’n levensstijl, wil je op je werk eigenlijk ook van alle gemakken voorzien zijn. Dus hoorde ik steeds vaker het woord ‘combimagnetron’ vallen.

In alle pogingen om mij te overtuigen van het belang van zo’n apparaat, kwamen argumenten als: zelf brood bakken, leerlingen leren koken en huiselijke sfeer voorbij. Niet nodig natuurlijk, want het idee voor een cadeautje voor de dag van de leraar was direct geboren.

Maar alleen een combimagnetron, vond ik een beetje … inhoudsloos. Nu word ik op de ochtenden dat ik op de fiets naar school kom, vaak verwend door de heerlijke geur van versgebakken brood uit de bakkerij van de familie Scholtes. Geïnspireerd door die luchten en met de overtuiging dat er ergens in mij ook vast een bakker schuilt, ben ik daarom op zondag appeltaarten gaan voorbereiden, die dan maandagochtend in de nieuwe combimagnetron konden. U leest het goed, appeltaart en geen zelfgebakken brood. Van mij hoeft het namelijk niet altijd gezond te zijn.

Zo gezegd zo gedaan. Op vijf oktober, vanaf een uurtje of zeven vond ik het al heerlijk ruiken. Vol verwachting wachtte ik de collega’s op, om te zien hoe blij verrast ze zouden zijn met de nieuwe combimagnetron. Maar geloof het of niet, de één na de ander kwam binnen zonder ook maar iets op te merken. Oké, niet helemaal waar, er waren wel een paar collega’s die het lekker vonden ruiken, maar de link met een nieuw oventje werd niet gelegd. Zelfs niet toen de eerste dampende appeltaart op de tafel stond en de tweede vrolijk ronddraaide in het nieuwe apparaat. Toen ik uiteindelijk maar overdreven ‘tadaa’ gebaren’ ging maken in de richting van de nieuwe oven werd het gelukkig wel duidelijk en ... eerlijk is eerlijk …. iedereen was er heel blij mee. Net als met de appeltaart en de heerlijke repen chocolade met karamel en zeezout, die we van de oudervereniging kregen (dank, dank, dank, dank).

Deze week is er al stokbrood gebakken voor een lekker hapje na schooltijd en vanmiddag wordt de combimagnetron gebruikt om nacho’s warm te maken. U merkt wel dat die argumenten als ‘gezond eten’ gewoon gebakken lucht waren. Maar van die gebakken lucht worden we wel heel gelukkig en dat is waar het om gaat, nietwaar? Ik wens u een fijne week.

Schoolfotograaf

A.s. dinsdag komt de fotograaf op school. Het is tot maandagochtend nog mogelijk om in te schrijven voor de broertjes/zusjes foto van uw kinderen die niet allemaal op ‘t Startblok naar school gaan. Hiervoor heeft u afgelopen week een mail ontvangen met inloggegevens.

Noodformulier

Indien uw kind het formulier "in geval van nood" mee naar huis heeft gekregen, wil ik u vragen deze in te vullen en zo spoedig mogelijk, uiterlijk volgende week, in te leveren bij de leerkracht. Helaas hebben wij nog niet alle formulieren terug ontvangen.

Heeft u het formulier niet meer, kunt u hem hierbij nogmaals downloaden.

Schoolfiets

Fiets-met-dame-720x380.png

De leerkrachten zijn op zoek naar een goede, tweedehands fiets. Deze fiets is voor de leerkrachten om de kinderen naar en van de gym te brengen/halen. 
Eén fiets is op school aanwezig voor de leerkrachten, maar graag hebben we er een tweede fiets bij.

Mocht u nog een fiets hebben staan, die u niet gebruikt en wij mogen gebruiken horen we het graag.

20201008_163455.jpg

Even voorstellen

Hallo allemaal,

Even voorstellen.
Mijn naam is Barry Heskes. Bouwjaar 1976 en opgegroeid in Naaldwijk. Ik ben getrouwd met Ivonne Heskes en trotse vader van 3 zoons. 
Sinds 2018 wonen wij in Honselersdijk. De afgelopen 24 jaar ben ik werkzaam geweest in de bouwsector. 
Misschien wel eens tijd voor wat anders!!
Dus hierbij jullie nieuwe aanstaande conciërge.
Vanaf 1 november zal ik deze functie gaan vervullen in de hoop een goede ondersteuning te zijn voor de leraar en leraressen en uiteraard voor de kids.
Ik kan niet wachten tot het 1 november is.

Tot op het schoolplein.
Groet, Barry 

Kleurwedstrijd Huttenbouw

Lieve kinderen,

Zoals jullie weten hebben wij een nieuwe hoofdsponsor Lievaart & Slaghuis en dus ook een nieuw logo.

Met trots presenteren wij hem in zwart/wit. Wil jij hem inkleuren?

Wij geven twee prijzen weg. Wie kleurt het logo in de juiste kleuren en wie maakt het mooiste logo?
De uitslag zullen wij bekend maken in de week van 26 oktober.
De kleurplaat is toegevoegd in de bijlage.

De kleurplaat kan worden ingeleverd via de mail secretariaatkvwn@gmail.com of maak een foto en stuur deze via whatsapp naar 06-11422595.

Veel kleur plezier
De organisatie Huttenbouw


Kleurplaat

Herfstvakantie in het museum

Workshops, een schateiland, waterspeeltuin en nog veel meer. Deze herfstvakantie is er in Rijksmuseum Boerhaave heel veel te beleven! Knutsel je eigen snavelmasker in elkaar of maak je eigen hoestdrank. Bekijk de bijzondere videoshow in het anatomisch theater of ga het museum in met de Canon-speurtocht.

Gedurende de herfstvakantie (10 t/m 25 oktober) is het museum extra geopend op maandag van 10.00 tot 17.00 uur.

museum herfstvakantie.png

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

11 oktober 2020
Renee, groep 5a
Marcel, groep 8a
12 oktober 2020
Nina, groep 1/2a
20 oktober 2020
Jill, groep 6a
Ruben, groep 1/2b
21 oktober 2020
Kyan, groep 8a
22 oktober 2020
Christel, groep 4a
Jada, groep 3b
23 oktober 2020
Britt, groep 8b
Valerie, groep 1/2c

agenda.jpg

Agenda

12 oktober 2020
Voorstelling op school "het dierendorpje"
13 oktober 2020
Schoolfotograaf
13 oktober 2020
MR vergadering
17 t/m 25 oktober 2020
Herfstvakantie
2 november 2020
OV vergadering + jaarvergadering

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden