bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 18 september 2020

Hartverwarmend

‘Mees, wat doe jij eigenlijk de hele dag hier op school?’ Een meisje van net vier jaar kijkt me door haar guitige brilletje oprecht vragend aan. Ik moet lachen om zoveel directheid. Vooral omdat ik zeker weet dat een heleboel leerkrachten en ouders exact hetzelfde denken, maar het misschien niet zo durven te vragen.

Ik heb gelukkig niet het gevoel, om mezelf meteen te verantwoorden aan deze nieuwsgierige meid uit groep 1-2 b. Maar haar oogjes dwingen me wel om in ieder geval een antwoord te geven, waarmee ze iets kan. Dus pareer ik met een wedervraag: ‘Waarover hebben jullie het met elkaar in de klas?’ Zij weet gelukkig wel meteen een antwoord te geven, want het gaat over ridders, kastelen, jonkvrouwen en draken.

‘En wat ben jij dan? Ben jij een ridder, een jonkvrouw, of misschien wel een draakje?’ Ze antwoordt weer sneller dan ik verwacht en zegt dat ze gewoon zichzelf is. Ik ben even stil … ‘Dan heb ik mijn werk goed gedaan! Ik wil er namelijk voor zorgen, dat jullie heel veel leren over alles wat er in de wereld gebeurt en dan precies weten wie je zelf bent, of wat je wilt worden!’

Kijk, daarom vind ik het werken op een school echt het allerleukste wat er is. Dit soort onbetaalbare momenten. Ik slurp ze op en hoop dat ik ze nooit meer vergeet. Net als dat moment gisteren.

Omdat de juf even wat anders te doen heeft, loop ik met groep 4 terug van de gym. Achteraan loopt een jongen die dit jaar nieuw is op school. Ik vraag of hij het goed vindt, dat ik naast hem ga lopen. Eenmaal naast hem, pakt hij mijn hand, alsof hij me al jaren kent. ‘Hoe gaat het met je?’, vraag ik hem. En voor we goed en wel de straat uit zijn, weet ik dat zijn broertjes dit weekend jarig zijn, wie zijn beste vriendjes en vriendinnen in de klas zijn en welke jongen op het kinderfeestje zeker wordt uitgenodigd. Hij ratelt door, terwijl zijn blonde haren vrolijk wapperen en … hij zijn wijsvinger over mijn hand wrijft, zoals ik dat doe bij m’n eigen kinderen, als ik ze zonder woorden wil vertellen hoeveel ik van ze hou.

Dat zijn van die momenten dat ik het midden in september zo warm krijg, dat ik het gevoel heb dat het hartje zomer is. Ik wens u een prachtige nazomer en warme week toe.

Inzet plusleerkrachten

Op school loopt een aantal leerkrachten rond die ambulante taken vervullen. Dan moet u bijvoorbeeld denken aan het coördineren van thema’s, het begeleiden van kinderen waarvan Nederlands niet de moedertaal is, of kinderen die anders leren, het zorgen voor het goed werken van de multimediale middelen, enzovoorts. Allemaal zaken die heel belangrijk zijn bij ons op school. Echter, het is goed om te vermelden dat er een bepaalde volgorde zit in de taken van de plusleerkrachten. Want, hoe belangrijk de ambulante taken ook zijn, het allerbelangrijkste blijft, dat onze kinderen kunnen leren op school. Op het moment dat er een leerkracht uitvalt vanwege ziekte, of niet op school kan zijn, omdat het door het RIVM wordt afgeraden, worden plusleerkrachten ingezet, zodat groepen niet opgedeeld of naar huis gestuurd hoeven worden. Op zo’n moment kan de extra begeleiding van leerlingen, stagiaires en/of collega’s even niet doorgaan. We hopen natuurlijk dat we zo min mogelijk last hebben van uitval, maar als dat toch het geval is, dan weet u waarom de plusleerkracht op een andere plek wordt ingezet. 

Beslisbomen

Wanneer mag een kind in deze tijd nu wel en niet naar school? Dat blijft een lastige vraag. Niet alleen voor u, maar ook voor ons. We willen het beste voor iedereen, maar soms schuurt het beste voor de gezondheid, met het beste voor de organisatie. Het RIVM heeft in samenwerking met organisaties voor onderwijs en opvang twee ‘beslisbomen’ gemaakt, om het iets makkelijker te maken voor ons. Hierbij ontvangt u van ons in de bijlage die documenten, waarin u stap voor stap kunt bepalen of uw kind wel of niet naar school mag. Het ene document is een beschrijving voor kinderen tot en met groep 2 en het andere document voor kinderen vanaf groep 3.

Let op: ik zeg niet dat het nu klip en klaar is, want het blijft vaak een zaak van inschatten en gezond verstand gebruiken. Maar ik hoop wel, dat het u en ons handvatten kan geven voor (de) verstandig(st)e beslissingen.


Beslisboom 0 - 6 jaar

Beslisboom 7 - 12 jaar

Formulier in geval van nood

Tot vorig jaar werd er ieder jaar een formulier in geval van nood ingevuld door de ouders/ verzorgers. Op het formulier van vorig jaar stond onderstaande tekst waardoor u volgens de AVG niet ieder jaar het formulier opnieuw hoefden in te vullen.

"Dit formulier vervangt het jaarlijkse in-geval-van-nood-formulier. Dit formulier zal voor uw kind(eren) actief blijven tot hij/zij de school verlaat. Zijn er wijzigingen in de privé situatie, wilt u dit dan ook wijzigen in het ouderportaal van ParnasSys?"

Mocht er met een leerling iets zijn waardoor wij contact op moeten nemen, bellen wij eerst altijd ouders/ verzorgers. Mochten deze niet te bereiken zijn en is de nood zo hoog dat we wel contact moeten hebben, gaan wij bellen met het noodnummer welke aan ons is doorgegeven. Dit kan een opa/ oma zijn, oom/ tante of kennissen bijvoorbeeld.

Graag wil ik u erop wijzen dat u wijzigingen via parnassys door kan geven, zodat wij dit in orde kunnen maken in ons systeem.
Mocht u n.a.v. vragen en/ of opmerkingen hebben, kunt u contact opnemen met juf Patricia, administratie.

Aan de kinderen welke afgelopen jaar op school zijn gekomen of waarvan er geen formulieren ontvangen zijn, zullen wij een formulier "in geval van nood" meegegeven. Graag ontvangen wij deze formulieren spoedig retour.

Schooltijden

Dit jaar zijn we hetzelfde gestart, als het einde van vorig schooljaar. Dit betekent dat om 8.15 uur de deuren open gaan en de kinderen naar de klassen kunnen. 

Broertjes en zusjes kunnen naar de klas gebracht worden door bijvoorbeeld grotere boer of zus (aangezien ouders helaas nog niet de school in mogen), waarna ze zelf naar de eigen klas kunnen.

Om 8.30 uur starten de lessen.

Helaas komt het nu regelmatig voor dat er kinderen later dan 8.30 uur in de klas aanwezig zijn. Helaas verstoord dit de les welke al is begonnen. Daarom willen wij u vragen op tijd op school aanwezig te zijn, zodat de juf met de hele klas de les om 8.30 uur kan starten.

thumbnail_IMG_1386.jpg

Gevonden voorwerpen

De afgelopen paar weken hebben we in de school een aantal dingen gevonden. In de bijlage ziet u de spullen welke wij hebben gevonden.

Mocht u thuis iets missen horen wij het graag. Maar ook als uw kind(eren) met iets thuis komen wat niet van ze is, zien we deze graag terug op school. Het mag bij de administrate ingeleverd worden.


WhatsApp Image 2020-09-18 at 10.58.15.jpeg

Fietsenstalling overlast

Vanaf aanstaande maandag zal er op de komende maandagen hard gewerkt gaan worden aan de fietsenstalling bij de spin. Deze wordt geschuurd en geverfd.

De leerlingen kunnen de fiets tussen het kleine hokje en de buis plaatsen (bij groep 7). Uiteraard mogen zij ook de fiets in de andere fietsenstalling plaatsen.

We weten dat het wat overlast zal geven, maar hopelijk is de fietsenstalling snel opgeknapt en hebben we daarna een stralende, nieuwe stalling terug.

Kinderpostzegelactie

Vanaf woensdag 23 september 2020 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. De leerlingen van groep 7 zijn deze woensdag om 12.00 uur uit vrij om te gaan verkopen.

Het was vanwege de geldende coronamaatregelen nog wel even spannend of de actie door kon gaan. Maar gelukkig kunnen de kinderen zich ook dit jaar, van 23 tot en met 30 september, weer volop inzetten voor een grote groep kwetsbare kinderen die de hulp hard nodig hebben!

Jarige!

happy-birthday-320x220.png

19 september 2020
Anouk, groep 4a
20 september 2020
Luuk, groep 1/2b
Rik, groep 1/2c
21 september 2020
Lynn, groep 8b
Emine, groep 3b
23 september 2020
Fleur, groep 8a
25 september 2020
Sven, groep 7a
Ilona, groep 1/2c
26 september 2020
Eryk, groep 5a
27 september 2020
Zara, groep 7b
Rijk, groep 3a
28 september 2020
Quintus, groep 7b
29 september 2020
Ivy, groep 1/2b
Charlie, groep 1/2b
30 september 2020
Alaana, groep 1/2c
1 oktober 2020
Julia, groep 4a
2 oktober 2020
Anne-Luka, groep 1/2c
Tibbe, groep 1/2c

agenda-(171)-100-97.jpg

agenda

23 september 2020
Start kinderpostzegels
28 september 2020
Start type cursus de typetuin
28 september 2020
Alle leerlingen vrij, studiedag team
30 september 2020
Start kinderboekenweek
1 t/m 9 oktober 2020
Kinderboekenweek
2 oktober 2020
Overleg wereldraad
5 oktober 2020
Dag van de leraar
9 oktober 2020
Praktijk fietsexamen, groepen 7 en 8
12 oktober 2020
Voorstelling op school "het dierendorpje"
13 oktober 2020
Schoolfotograaf
13 oktober 2020
MR vergadering
17 t/m 25 oktober 2020
Herfstvakantie

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden