bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 25 september 2020

Milde snottebellen

Vorige week vrijdag stuurden we u nog de beslisbomen die we hanteerden om te bepalen of een kind met milde klachten wel of niet op school mocht komen. Nauwelijks drie uur later hoorde ik via de persconferentie dat het beleid weer heel anders was. Best frustrerend kan ik u zeggen en ik geloof meteen dat het voor u ook heel verwarrend moet zijn. Eerlijk gezegd maakt het me huiverig om er ook maar iets over te zeggen, maar na de afgelopen week wil ik dat toch doen.

In die week hebben namelijk drie leerkrachten van onze school zich moeten laten testen op het coronavirus. Gelukkig alle drie met een negatieve uitslag, dus mochten ze daarna gewoon komen werken. Maar het zorgde wel voor ‘gedoe’. Daar waar je in de bovenbouw via ‘anders organiseren’, met een meer coachende rol van de leerkracht, de afwezigheid van collega’s kunt opvangen, lukt dat in de groepen 1-2 niet. De dynamiek in die groepen is zo groot en de fysieke aanwezigheid van de juf zo belangrijk, dat je daar niet zomaar kunt zeggen dat je met minder vrouwkracht de boel ook wel geregeld krijgt. Dat heeft er helaas toe geleid dat we al twee keer aan de ouders/verzorgers van een groep hebben moeten vragen om hun kind een dagje thuis te houden. 

Ik wil met klem zeggen, dat dit zeker niet de standaardprocedure is. Met het hele team hebben we aan het begin van dit schooljaar gekeken naar hoe we onderwijs kunnen geven in welke situatie dan ook. Wat doen we als 1 juf uitvalt in een bouw? Wat als er twee niet naar school mogen komen? Wanneer kunnen we nog wel op school lesgeven en wanneer kan dat niet meer? Op welke dagen kunnen we wie inzetten? Hoe kunnen we zo schuiven dat de lasten evenredig verdeeld zijn? Wat doen we als een aantal kinderen langdurig niet naar school mag? Wanneer gaan we online lesgeven? Op veel van dit soort vragen hebben we naar antwoorden gezocht en ze ook gevonden. 

We worden nu geconfronteerd met de bijzondere situatie dat kinderen tot 13 jaar met milde klachten gewoon naar school mogen. En dat is in ‘normale omstandigheden’ ook heel goed. Echter (en dit wordt misschien een beetje een onsmakelijk verhaal) … met al die ‘milde snottebellen’ in de klas, kan de juf ook eerder aangestoken worden. Maar als de juf ‘milde snottebellen’ heeft … dan mag ze NIET voor de klas en moet ze getest worden. Met voorrang weliswaar, maar waarbij het bijzonder lastig is om door het ‘zeer geheime’ telefoonnummer te komen, dat sinds vrijdag overal te vinden is. Als de juf dan, in het gunstigste geval, binnen een dag negatief getest is, mag ze weer voor de klas, maar … u voelt hem al aankomen … de ‘milde snottebellen’ zijn er nog en er is daardoor een grotere kans dat ze haar collega’s aansteekt. Die moeten dan weer getest worden en voor je het weet worden de snottebellen van mijn halve team met wattenstaafjes doorboord om Corona uit te sluiten. 

U merkt dat ik er niet gerust op ben en ik hoop oprecht, dat we snel in rustiger vaarwater komen. Maar tot die tijd zou ik willen vragen om extra alert te zijn. Als uw kind flink hoest en proest, met of zonder ‘milde snottebellen’, laat dan in uw overweging om hem/haar naar school te sturen, ook de gezondheid van het team meewegen. Zodat we niet binnen de kortste keren in een vieze neuzen (uhhh vicieuze) cirkel komen van bellen blazen en (herhaald) op Corona testen. Misschien kunnen we daarmee de drukte die er is bij de GGD’s een heel klein beetje verminderen. Ik wens u een fijne week zonder snottebellen.

Nieuwe beslisboom

Zoals beschreven in de inleiding wil ik u hierbij de nieuwe beslisboom toesturen, welke voor de gehele school van toepassing is.


Beslisboom van 0 jaar t/m groep 8

Studiedag

Aanstaande maandag 28 september is er een studiedag voor het team. Wellicht bij u bekend dat alle leerlingen maandag vrij zijn.

Praktijk fietsverkeersexamen

Door corona is het praktijk fietsverkeersexamen verplaatst van eind vorig schooljaar (voor wat toen groepen 6 en 7 was) naar vrijdag 9 oktober 's morgens, voor wat nu groepen 7 en 8 zijn.

Deze ochtend willen we graag hulp van ouders hebben om deze kinderen te begeleiden met hun examen. Wilt u ons helpen? U kunt zich opgeven bij de leerkracht. Alvast bedankt

5aa6731ce8dc0e2b28a46c1f561bfa08.jpg

Kinderboekenweek

Woensdag 30 september a.s. start de Kinderboekenweek. De kinderen hebben met elkaar een opening in de hal waar zij hun thema mogen presenteren.

Daarnaast heeft bibliotheek Westland ook een buiten schools programma. In de bijlage stuur ik u deze toe.

Helaas zal de boekenmarkt op school dit jaar niet door kunnen gaan.

Kinderboekenweek: EN TOEN?
Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!


Bibliotheek Westland

Foto Henriëtte Boevé.jpg

Nieuwe bestuurder

Henriëtte Boevé is sinds 1 september 2020 de nieuwe bestuurder van WSKO (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs). De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de ingezette koers van WSKO voort te zetten. Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs en volgt Jos van der Ende op.

 

Als nieuwe bestuurder maak Henriëtte kennis met de cultuur van het Westland, de gemeente, politiek en andere schoolbesturen. Henriëtte: “De stap naar WSKO is interessant, leuk en uitdagend. WSKO sluit aan bij mijn wens om kinderen van jongs af aan serieus te nemen en ik heb de afgelopen weken al mogen ervaren dat bij WSKO op een energieke manier wordt werkt aan goed en steeds beter onderwijs. WSKO is een rijdende trein en ik zie er enorm naar uit om deze rijdende trein mede richting te geven.”

Henriëtte heeft veel ervaring binnen het onderwijs. Ze is 24 jaar werkzaam geweest op het Haags Montessori Lyceum (HML). Eerst als economiedocent, daarna als conrector en de laatste acht jaar als rector. Na zoveel jaren bij het HML heeft Henriëtte veel ontwikkelingen meegemaakt: “Eind juli verliet ik de groeiende en bloeiende leer- en werkgemeenschap bij HML met een gerust hart. Ik ben er trots op dat HML onder mijn leiding de laatste vijf jaar is gegroeid van 900 naar 1500 leerlingen. Dat was voor mij een mooi moment om zelf uit te vliegen. Ik verheug me erop om mijn kennis en ervaring bij WSKO in praktijk te brengen.”

Typecursus Typetuin

De typecursus gaat door!
We starten de cursus alleen niet op 28 september, aangezien er dan de studiedag is, maar op 5 oktober.

Mocht uw zoon/ dochter nog interesse hebben en ook mee willen doen is dat nog steeds mogelijk. Klik hier om hem/ haar aan te melden.

 

Jarigen!

jarig.jpg

26 september 2020
Eryk, groep 5a
27 september 2020
Zara, groep 7b
Rijk, groep 3a
28 september 2020
Quinty, groep 7b
29 september 2020
Ivy, groep 1/2b
Charlie, groep 1/2b
30 september 2020
Alaana, groep 1/2c
1 oktober 2020
Julia, groep 4a
2 oktober 2020
Anne-Luka, groep 1/2c
Tibbe, groep 1/2c
4 oktober 2020
Sven, groep 7b
5 oktober 2020
Dara, groep 1/2a
6 oktober 2020
Dex, groep 3b
Juf Caroline, groep 1/2b
7 oktober 2020
Lynn, groep 1/2c
Launo, groep 6a
Yari, groep 6a
8 oktober 2020
Evi, groep 1/2b
9 oktober 2020
Rayan, groep 7b

agenda.jpg

Agenda

28 september 2020
Alle leerlingen vrij, studiedag team
30 september 2020
Start kinderboekenweek
1 t/m 9 oktober 2020
Kinderboekenweek
2 oktober 2020
Overleg wereldraad
5 oktober 2020
Start type cursus de typetuin
5 oktober 2020
Dag van de leraar
9 oktober 2020
Praktijk fietsexamen, groepen 7 en 8
12 oktober 2020
Voorstelling op school "het dierendorpje"
13 oktober 2020
Schoolfotograaf
13 oktober 2020
MR vergadering
17 t/m 25 oktober 2020
Herfstvakantie

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden