bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 8 februari 2019

Al doende leert men

Een oud spreekwoord, met een fantastisch diepere betekenis. Op de eerste plaats zegt het iets wat ontzettend waar is. Doen is namelijk echt de allerbeste manier van leren. Gewoon starten en kijken waar we tegenaan lopen. Natuurlijk is vooraf nadenken ook niet verkeerd. Zeker als er een levensbedreigende situatie zou kunnen ontstaan, maar in heel veel andere gevallen is er wat mij betreft niks mis met ‘gewoon beginnen’.

Iets anders wat tussen de regels door te lezen valt bij dit spreekwoord is, dat fouten maken mag. Fouten maken is niet alleen menselijk, het is zelfs meesterlijk. En misschien, heel misschien bestaan er wel geen fouten, maar is het gewoon een volgend stapje in een leerproces. Als we ervan uitgaan dat ieder mens iets te leren heeft en dat een leven lang doet, dan zouden we dus eigenlijk heel blij moeten zijn met elke ‘fout’ die we maken.

Dus kan ik u met enige vreugde vertellen, dat ik de afgelopen week weer heel erg veel geleerd heb. In een gesprekje met een afvaardiging uit de MR, werd duidelijk dat ik een meesterlijke ‘fout’ had gemaakt. Een aantal weken terug had ik namelijk in overleg met juf Corine, die de grootste invulling en de gehele opmaak van deze Nieuwsbrief verzorgt, besloten om de Nieuwsbrief nog maar één keer per twee weken te laten verschijnen. Dat scheelde haar enorm veel werk. Belangrijke info konden we via een mail sturen en we zouden ook de klasbordapp kunnen gebruiken voor andere relevante zaken. Op die manier zou u goed geïnformeerd blijven.

Echter, ik had me niet gerealiseerd dat heel veel mensen echt uitkijken naar die wekelijks mail op de digitale deurmat. Dat vind ik eigenlijk een heel prettige constatering. Maar goed, aan de andere kant wil ik ook tegemoetkomen aan wat werkdrukverlaging van juf Corine.

Dus heb ik in overleg met de betrokken partijen de volgende oplossing bedacht. De nieuwsbrief verschijnt nog steeds elke week. De ene week wordt er uitgebreid verslag gedaan vanuit verschillende groepen en is er een agenda voor twee weken. In die Nieuwsbrief houd ik de inleiding bovendien kort en bondig. De andere week zal er een Nieuwsbrief verschijnen waarin ik dieper in ga op de ontwikkelingen, die we als school doormaken. De inhoud van die Nieuwsbrief zal grotendeels door mijzelf gevuld worden. Zo komen we volgens mij tegemoet aan ieders wensen.

Als u graag een schriftelijke toelichting wil over onderwerpen, zeg het me dan ‘s morgens bij de deur, dan doe ik mijn best om het op papier te zetten. Zo kunnen we de nieuwsbrief helemaal interactief maken. Ik wens u een leerzame week en ik ga van alles wat anders loopt dan verwacht, een feestje maken!

Stem voor MR

Uw kind heeft een formulier meegekregen voor de MR-verkiezingen. Maak gebruik van uw stem en kruis 2 kandidaten aan. De stembus is open van maandag 11 t/m donderdag 21 februari. Bij beide ingangen van de school vindt u een stembus.

Oudergesprekken groep 3 t/m 8

Afgelopen maandag hebben de ouders van de groepen 8 en vandaag de ouders van de groepen 3 tot en met 7 per e-mail een uitnodiging ontvangen met daarin een link om een tijd te reserveren voor het oudergesprek van uw kind(eren). Heeft u de mail niet ontvangen, stuurt u dan een e-mail naar info@startblok.wsko.nl, dan ontvangt u alsnog de uitnodiging.

Carnaval

Op vrijdag 22 februari is het weer zover! Dan vieren we carnaval met als thema "sprookjes bestaan"!

De groepen 1 t/m 4 starten met een heuse modeshow om al hun mooie carnavalspakken te showen. Dit is in de hal van 8.30 tot 9.00 uur. Natuurlijk mag u dit gezellig met de kinderen mee vieren!

Daarna starten om 9 uur de workshops voor de groepen 3 t/m 8. Ieder kind heeft zelf gekozen voor een activiteit. Denkt u hierbij aan workshops dans, theater, techniek, gitaarles, programmeren, lipdub maken en nog veel meer! Om 10.30 uur start ronde 2 voor de hele school.

Een aantal workshops is samen met de peuters van Kwest of met de senioren van Honselersdijk.

We zijn nog op zoek naar ouders, ooms, tantes, opa's of oma's om te helpen bij de workshops. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@startblok.wsko.nl (vermeld in de mail de naam van de leerling en of u de hele ochtend/de eerste rond of tweede ronde bij een workshop
kunt helpen).

Voor de workshop bloemschikken zijn wij op zoek naar bloemen. Kunt u of weet u iemand die ons hieraan kan helpen? Stuur dan een e-mail naar: info@startblok.wsko.nl.
Ook zoeken wij nog één gitaar. Heeft u deze te leen, stuur dan een e-mail naar het mailadres hierboven.
Voor een andere workshop zoeken wij sleutelringen. U kunt deze afgeven in de koffiekamer of bij de administratie.

Na deze gezellige ochtend gaan we ’s middags natuurlijk nog hossen en krijgen we de Jolige Druif op bezoek.

Wij zeggen alvast: Alaaaaffff!

Al deze workshops worden gesponsord door de Regeling Kleine Culturele Initiatieven en Westland Cultuurweb. Hartelijk dank hiervoor!

cultuur.png

Hal

Vorige week werd, na lang wachten, een groot deel van de nieuwe meubels voor de hal geleverd. Treinbanken, een leeshoek, nieuwe tafels, stoere plantenbakken en flinke blokkasten. Het zat er allemaal bij! Nu is het nog wachten op het chill-huisje en op de hoge wandtafels en dan zijn alle meubels binnen. Maar er is nog meer aan de gang! Ook de rode balk die door de hal loopt en de rode palen worden binnenkort flink onder handen genomen. Giel Biersteker, de vader van Noah uit groep 6a, zal deze in een heel nieuw en modern jasje steken. De plantenbakken worden gevuld door "Javado" waar de moeder van Pien en Fleur Agema werkt. En niet te vergeten dat een groot deel van deze meubels is betaald van de opbrengst van de kerkenveiling… Samen sterk voor school, scouting en kerk! Namens de hele school: Bedankt!

pjimage.jpg

Kerkenveiling 2019

De commissie kerkenveiling gaat weer starten met de organisatie van kerkenveiling 2019 en is op zoek naar een nieuw commissielid. Heeft u zin en tijd om mee te denken en te helpen in een gezellige club van 9 mensen (met ongeveer 6 vergaderingen) en actief betrokken te zijn voor school, scouting en kerk? Voor meer informatie of als u zich meteen wilt aanmelden kunt u langslopen bij juf Mieke (groep 3a) of een e-mail sturen naar info@startblok.wsko.nl. Samen sterk voor school, scouting en kerk!

Lego League

Speerpunten van het project Mission Moon gemaakt door Launo en Yari:
een opruimkazerne
het was leuk
met lego
en creatief geweest
met motortjes
we heben een mooie kazerne gemaakt
met een hijsser en een auto

Op zaterdag 2 februari hebben een aantal leerlingen deelgenomen aan de Lego League. Zij hebben een prijs gewonnen in de categorie "techniek". Van harte gefeliciteerd.

pjimage (1).jpg

't Startblok een Wereldschool

Rijksuseum van Oudheden
Dinsdag 29 januari zijn wij met onze groep naar het museum van Oudheden geweest. Toen we er waren moesten we op een trapje zitten en wachten op onze gidsen. Eerst ging de andere groep acht. Ze waren klaar met hun rondleiding en toen ging de gids ons rondleiden door het museum. We werden in twee groepen gesplitst, wij zaten in groep 2. We gingen eerst naar de tentoonstelling.

We gingen als eerste naar beelden van goden kijken, En welke goden dat waren en waarvoor ze dienden. We gingen daarna naar de voorkant van een *sarcofaag kijken (*mooi versierde doodskist voor een farao). We mochten iets uitzoeken waar we informatie over wilden hebben.

Daarna gingen we naar een andere ruimte en daar mochten we kiezen welk verhaal we wilden horen over hoe de wereld is ontstaan over de ram of de paling. We kozen de pailing.

Maar over het volgende gedeelte. We kwamen bij een andere sarcofaag en we kregen allemaal informatie over maan en zonnegoden. We mochten weer een voorwerp uitzoeken en daar kregen we weer informatie over. Geschreven door Bink & Ennia

pjimage (2).jpg

Groepsnieuws

Groepen 1/2
Op dinsdag 19 februari van 8.30 tot 9.00 uur is er weer een inloopmoment bij de kleuters. De ouder(s), verzorger(s) zijn van harte welkom om samen met hun kind te kiezen van het kiesbord en een werkje te doen. Om 9.00 uur worden de ouder(s), verzorger(s) weer uitgezwaaid.

Groep 3 A
We werken in kern 6 van Veilig leren lezen. U kunt de leeskaarten downloaden op onze website http://startblok.wsko.nl/Voor-kinderen groep 3 veilig en vlot kern 6. Wilt u goed blijven oefenen?

Groepen 7

Op maandag 18 februari gaan de leerlingen naar het museum van Oudheden. Wij zijn voor groep 7b nog op zoek naar één ouder en voor groep 7a nog meerdere ouders die willen rijden. Wilt u rijden? U kunt zich hiervoor opgeven door u aan te melden bij de leerkracht, via klasbord of stuur een e-mail naar: info@startblok.wsko.nl.
Hieronder de tijden bij het museum, we vertrekken ongeveer 45 minuten eerder vanaf school:
09.45 - 10.45 uur: groep 7A
10.45 - 11.45 uur: groep 7B 

Communicantjes, groep 4

Volgende week is er geen communieles. Op donderdag 14 februari gaan de communicantjes oefenen in de kerk voor de presentatieviering. De presentatie viering is op zondag 17 februari om 9.30 uur in de R.K. kerk. Wij wensen de kinderen veel succes en plezier!

Sportnieuws

Gymrooster
Een aantal groepen hebben om de week een tweede gymles.
Aanstaande maandag geldt dit voor:
12.45 - 13.45 uur groep 6a
13.45 - 14.45 uur groep 7b
Op maandag 18 februari geldt dit voor:
12.45 - 13.45 uur groep 5/6b
13.45 - 14.45 uur groep 7a

Schooldamtoernooi
Op woensdag 13 februari vindt het schooldamtoernooi in de Bernadetteschool te Naaldwijk plaats. Het toernooi start om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. De deelnemers worden tussen 13.00 en 13.10 uur verwacht. Wij wensen de kinderen heel veel succes! Toeschouwers zijn natuurlijk van harte welkom!

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

9 februari 2019
Michelle, groep 8a
10 februari 2019
Jelle, groep 6a
Dominique, groep 6b
Renée, groep 8a
Christopher, groep 8a
12 februari 2019
Jens, groep 5a
13 februari 2019
Ben, groep 8b
14 februari 2019
Vera, groep 3a
Valentino, groep 7b
16 februari 2019
Gwenaelle, groep 4a
17 februari 2019
Kick, groep 1/2c
Nick, groep 5b
18 februari 2019
Jackie, groep 1/2c
Mees, groep 1/2c
22 februari 2019
Elena, groep 4a

agenda.jpg

Agenda

13 februari 2019
schooldamtoernooi
17 februari 2019
presentatieviering communicantjes om 9.30 uur in de kerk
18 februari 2019
museum van Oudheden, groepen 7
18, 19 en 20 februari 2019
oudergesprekken, groepen 8
18, 19, 21 februari en 12 maart 
oudergesprekken, groep 4a
19 februari 2019
inloopmoment, groepen 1/2
21 februari 2019
portfolio mee
22 februari 2019
carnaval
nieuwsblok
23 februari t/m 3 maart 2019
voorjaarsvakantie
4 maart 2019
alle leerlingen vrij
studiedag team
5 maart 2019
vergadering MR
6 maart 2019
hoofdluiscontrole
7 maart t/m 13 maart 2019
oudergesprekken, groep 3 t/m 7

 
Kerst, groep 3a
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden