bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 17 januari 2020

Op ontdekking

Eerder deze week mochten de kinderen van ‘t Startblok de bedenker van Vier Keer Wijzer ontmoeten. Vier Keer Wijzer is de manier van werken, die we gebruiken bij veel van onze thema’s. Alle kinderen zijn op hun eigen manier knap en door ze op hun manier te laten leren en presenteren, leren de kinderen nog veel meer over de wereld. Ik ben al jaren geleden geïnspireerd geraakt door Marco Bastmeijer en zijn methode en deze keer was het weer even de beurt aan de kinderen en het team om van zijn bevlogenheid te genieten.

De hele school is in de ban van piraten, ontdekkingstochten en de ruimte. In de voorbereiding van die thema’s heeft het team haar uiterste best gedaan om lessen voor te bereiden en kaarten te maken, waaruit de kinderen konden kiezen. Helemaal geweldig en de organisatie staat goed, volgens Marco. En als het goed gaat … kan het altijd nog een beetje beter. Dus daagde hij het team uit. ‘Laat de voorbereiding voor een groot deel los en ga met de kinderen samen op ontdekkingstocht!’

Er viel een stilte in het team. Maar ik ken deze meiden ondertussen goed genoeg om te weten dat het geen stilte is, omdat ze het niet meer weten of durven … maar in die stilte beginnen de radertjes te draaien. Eerst met de vraag: ‘Hoe dan?’ om daarna vol lef over de angsten heen te stappen.

Nog geen twee dagen later word ik door een paar kinderen gedwongen naar hun klas te komen. Ik had het best druk met airfryers en frituurpannen aansluiten … maar ze stonden erop dat ik naar groep 5 kwam. ‘Kijk meester … we doen het helemaal zelf, we hebben de juf niet nodig!’ In de klas was het een drukte van jewelste. Maar als je goed keek zag je iedereen met de tong uit de mond werken, op zoek naar antwoorden op vragen die ze zichzelf gesteld hadden. Nou ja, niet helemaal … want de juf had precies het goede gedaan EN gelaten om de kinderen zo in beweging te zetten. ‘Wat is eigenlijk een ster? Ik weet het zelf ook niet. Kunnen jullie dat eens tot op de bodem voor mij uitzoeken?’ In no time verzamelde de klas enorm veel weetjes en de juf had alle tijd om … juf te zijn in plaats van les te geven. 

Met een grote glimlach en een knipoog naar de juf verliet ik de klas. Wat is dit toch een geweldig vak. En toeval of niet, die avond mocht ik voor diezelfde groep een feestje organiseren. Belofte maakt schuld, dus dat betekende patat bakken en op ontdekking door een donkere school, op zoek naar de allerbeste verstopplaatsen. Wat een heerlijke dag om op deze school te mogen werken. Ik wens u een heel fijne week toe.

pjimage (1).jpg

First-LEGO-League-2019-2020-III.jpg

First Lego League 2019-2020

Het thema van de lego league is dit jaar: een snel groeiende stad bouwen
er moeten ook spullen in de stad zijn:
- er moet ook een hijskraan / lift zijn
- een school
- een bank voor het geld
- de politie

Dit zijn de leden van de lego league: Yari, Launo, Iefke, Lenn, Jens en Mathijs. We komen 2x per week bij elkaar op vrijdag en op zondag, de wedstrijd is op zaterdag 1 februari in isw hoogeland.

geschreven door de kinderen

Les dode hoek

we kregen eerst wat info over de dode hoek een dode hoek is een kant waar de chauffeur je niet kan zien.
en toen mochten we eerst even in de cabine kijken
om te kijken waar de chauffeur je niet ziet en dan was de andere groep aan de beurt.   

wat moet je doen om veilig te fietsen.
je moet minimaal 3 meter afstand houden van een vrachtwagen  aan rechterkant. en als je zwaait en de chauffeur terug zwaait dan ben je veilig.  en je moet niet achter de vrachtwagen want als de vrachtwagen een stukje achteruit rijd lig je er onder.

geschreven door Tim en Maurice, groep 6a

pjimage.jpg

Groepsnieuws

thumbnail_Outlook-bqdlp0c0.png

Groep 3a

Maandag starten we alweer met kern 6!
In deze kern leert je kind de letters: g - ui - au - f - ei en de woorden geit, pauw, duif, ei. Dit naar aanleiding van het verhaal: Kom jij ook uit een ei?  

Blijft u lekker lezen?
https://leestrainer.nl/vll/index.htm

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350 (1).jpg

18 januari 2020
Jesse, groep 3a
19 januari 2020
Isabeau, groep 1/2b
20 januari 2020
Vive, groep 5a
21 januari 2020
Melvin, groep 7b
Benthe, groep 7b
25 januari 2020
Kris, groep 7a
Carmen, groep 5a
Botond, groep 1/2b
27 januari 2020
Liza, groep 3a
29 januari 2020
Amy, groep 1/2a
30 januari 2020
Benthe, groep 1/2b
Joeri, groep 1/2b

agenda (1).jpg

Agenda

22 januari 2020
Start Nationale voorleesdagen
23 januari 2020
Bezinningsavond communicanten, groep 4, vanaf 19.30 uur
28 januari 2020
MR vergadering
1 februari 2020
Einde Nationale voorleesdagen
3 februari 2020
OV vergadering
5 februari 2020
Inloopmoment groepen 1 t/m 8 van 8.30 uur tot 9.00 uur
11 februari 2020
Bekkens en branie 4, groepen 3 t/m 8
16 februari 2020
Presentatie viering communicantjes om 9.30 uur in de kerk

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden