bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 7 februari 2020

Wedstrijden

Vorige week zaterdagochtend, toen de meeste juffen en meesters nog op één oren lagen na een zeer geslaagde pubquiz, was een aantal kinderen al vroeg in de weer om onze school te vertegenwoordigen bij de Lego League.

Lenn, Yari, Yfke, Launo, Jens en Matthijs hadden onder begeleiding van een paar fanatieke ouders een stad van de toekomst gebouwd. In speedcity wil je je wel aan de regels houden, want als je in de gevangenis komt, moet je op een lopende band gaan rennen en stroom opwekken voor de hele stad. Ingenieus verzonnen, want ik denk dat het de criminaliteit behoorlijk zou terugdringen. Maar onze lego city bouwers dachten nog verder, want als er helemaal geen boeven zijn, dan moet er natuurlijk nog wel stroom zijn. De windmolens in hun stad zorgen ervoor dat huizen, hijskranen en rolstoelliften nog steeds van stroom voorzien zijn, als er geen boeven in de gevangenis zitten.

Het bouwwerk van deze kanjers uit groep 4 en 5 was goed genoeg voor de techniek programmeer prijs. We zijn natuurlijk heel trots op deze kinderen. Net als trouwens op alle andere kinderen uit het Westland die allemaal in het zonnetje werden gezet voor hun creatieve inzet.

Wij bedanken alle ouders die geholpen hebben bij het bouwen, programmeren, werken in het techneutenschrift en het maken van de poster.

Zoals gezegd streden de avond ervoor verschillende teams om de felbegeerde wisselbokaal van de Pubquiz. Deze strijd die vanaf dit jaar zeker weten een nieuwe traditie wordt, werd gevoerd door verschillende teams die bij de kerkenveiling het meeste geld hadden geboden op deze kavel. Na een avond vol moeilijke vragen, verrassende opdrachten, lekkere hapjes en drankjes, onzinnige opmerkingen en discussies over Pippi Langkous kwam er natuurlijk 1 winnaar uit de bus. Het team met de Westlandse naam ‘Oh ja joh?’ ging er uiteindelijk welverdiend met de bokaal vandoor. Uiteraard zien we hen over twee jaar terug. Gaat u ook alvast sparen, om bij deze geweldige avond aanwezig te kunnen zijn?

pjimage (1).jpg
IMG_6276.jpg

Communicantjes, groep 4

Communicantjes, groep 4
Volgende week is er geen communieles. Op donderdag 14 februari gaan de communicantjes oefenen in de kerk voor de presentatieviering. De presentatie viering is op zondag 17 februari om 9.30 uur in de R.K. kerk. Wij wensen de kinderen veel succes en plezier!

Carnaval

Op Vrijdag 21 februari is er Carnaval op school. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen waarna de groepen 1 t/m 4 een heuse modeshow in de hal mogen lopen om hun outfits te showen aan elkaar en aan de ouders. In de middag is er een open podium en wordt er gezellig gehost.

Groepsnieuws

Groep 3a
Maandag beginnen we aan kern 7 met als thema Schatgraven, avonturen beleven. Het verhaal waar de kern mee start gaat over het vinden van een schat op een schip. Deze kern sluit mooi aan bij ons thema Piraten.

In kern 7 leren we sch-woorden en woorden met het lettercluster ng (ring). Bovendien maken kinderen al kennis met woorden met twee medeklinkers vooraan en achteraan (stoel, lamp), woorden met -d en -b achteraan (heb, bad) en samengestelde woorden (zakmes). Ook leren we in deze kern hoofdletters.

Wilt u samen blijven oefenen? https://leestrainer.nl/vll/index.htm

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

8 februari 2020
Jesse, groep 6b
10 februari 2020
Jelle, groep 7a
Dominique, groep 7b
12 februari 2020
Jens, groep 6a
14 februari 2020
Milan, groep 1/2c
Vera, groep 4a
Valentino, groep 8b
15 februari 2020
Liam, groep 1/2c
Juf Jolanda, groep 1/2c
16 februari 2020
Gwenaelle, groep 4a
17 februari 2020
Nick, groep 6b
Kick, groep 3a
18 februari 2020
Jackie, groep 1/2c
Mees, groep 1/2c

agenda.jpg

Agenda

11 februari 2020
Voorstelling Bekkens en branie 4, groepen 3 t/m 8
16 februari 2020
Presentatie viering communicantjes om 9.30 uur in de kerk
18 februari 2020
Actief uitje BrinkOutdoor, groep 6/7 b
20 februari 2020
Portfolio mee naar huis
21 februari 2020
Carnaval
22 februari t/m 1 maart 2020
Voorjaarsvakantie
2 maart 2020
Studiedag, alle leerlingen vrij
3 maart 2020
Show Mad Science

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden