bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 15 mei 2020

Happy!

Gek hoor, na zes weken bloggen met updates, mag ik nu weer een titel bedenken bij de inleiding van ‘t Nieuwsblok. Normaal moet ik er wel even over nadenken, maar deze was snel verzonnen. Want, wat een heerlijke week was dit zeg. Het voelde alsof we na een winter op stal te hebben gestaan, weer als uitgelaten koeien de wei in mochten.

Traditiegetrouw slaap ik de nacht, voordat de school weer begint heel slecht. Nou, ik kan u vertellen, dat ik van zondag op maandag gewoon niet geslapen heb. Maar dat had u vast wel gezien. Onbewust lag ik te piekeren, of het allemaal wel ging lukken, of iedereen zich aan de afspraken kon houden, of het wel haalbaar was, of de afstand wel bewaard kon worden, enzovoorts, enzovoorts. Maar wat een opluchting was het om te merken dat de inloop echt heel soepel verliep. Om te zien hoe blij de kinderen waren, dat ze weer naar school mochten. Natuurlijk werd er hier en daar een traan gelaten bij het hek. Maar als de kinderen dan weer even binnen waren, dan was alles vergeten en liep het weer als vanouds. Ook bij het ophalen van de kinderen was er voldoende ruimte voor iedereen. Ik kan daarom met een gerust hart zeggen dat u voor de inloop van de kinderen niet meer per se om half negen (of als het de middag betreft, 12.00 uur) op de stoep hoeft te staan. Kwart voor negen en kwart over twaalf is vroeg genoeg. Dan heeft u wellicht wat meer tijd voor het ontbijt of de lunch.

In de school worden de kinderen van ouders met vitale beroepen, op de momenten dat ze eigenlijk geen school hebben, opgevangen door ambulante medewerkers. De overige kinderen krijgen zoveel mogelijk van hun eigen juf les, dus dat voelt voor iedereen helemaal vertrouwd. Doordat er veel minder kinderen op school zijn, is het wel een stuk rustiger op school. Fijn om mee te starten, maar eerlijk gezegd mag het van mij wel weer gewoon zijn zoals het eerst was. Ik hoop dat we snel te horen krijgen, dat we weer volledig open mogen.

De kinderen die tijdens de lockdown en dit 50% onderwijs jarig waren/zijn, konden/kunnen helaas niet hun verjaardag vieren zoals we dat gewend waren. Dat vinden we echt niet tof, maar we hopen erop, dat we later dit jaar toch nog een soort dag kunnen organiseren, waarop we hen extra in het zonnetje kunnen zetten.

Over de zon gesproken. Het lijkt erop dat hij het komend weekend weer wat vaker te zien is en de temperaturen weer richting ‘zomers’ gaan. Wat mij betreft mag dat virus verschrompelen in de zon, zodat we het voorgoed achter ons kunnen laten. Blik vooruit, big smile en helemaal happy! Een fijne week gewenst.

IMG_5986.jpg

MR verkiezingen

Voor de sluiting van de scholen was de verkiezing van de nieuwe MR leden opgestart. Helaas kon deze niet afgemaakt worden en bleef de stembus staan in school.

De stembus staat nog steeds in school en om alles juist af te sluiten willen wij de stemmen gaan tellen. Hiervoor willen wij u nog wel één week de tijd geven om uw stem uit te brengen, mocht u dit nog niet gedaan hebben.


U kunt volgende week uw stem (indien nog niet uitgebracht) meegeven aan uw zoon/ dochter, hij/ zij kan deze in de stembus doen. Deze staat aankomende week nog bij de hoofdingang in de hal.

Maandag 25 mei a.s. zullen de stemmen geteld worden en zal bekend worden welke leden bij de MR raad toegevoegd zullen gaan worden.

Luizencontrole

Normaliter wordt de woensdag na een vakantie altijd een luizencontrole gehouden. Vele ouders helpen ons altijd hierbij. Helaas was dit afgelopen woensdag niet mogelijk, aangezien we geen ouders in school mochten ontvangen.

Toch willen wij iedereen vragen om uw eigen kind(eren) goed te controleren op hoofdluis. Alvast bedankt.

pjimage (4).jpg

Moestuin

Deze Westlandse meid heeft de moestuin weer voorbereid??.
Voor de volgende nieuwsbrief is dit wel leuk om er in te zetten. Dit jaar zijn er bordjes gezet bij de komkommer, rode krulsla, bieten, oost-indische kers, rode peper, tomaten, aardbei, en artisjok!
De braamstruik van Dick Scholtes en gele framboos van Angelique Vis,
komen er straks ook nog bij!

Vastenaktie 2020

De bedoeling was om met de paasviering op school de doosjes van de vaste aktie in te leveren. Helaas kon de paasviering niet doorgaan, maar we hopen dat de kinderen toch wat geld verzameld hebben.

We willen vragen of de kinderen hun doosjes volgende week maandag 18 mei of dinsdag 19 mei alsnog in willen leveren. Alle beetjes helpen om zo ook andere kinderen een kans te geven op een beter leven.

Hierna zal Fia Luiten, MOV lid (Missie-Ontwikkeling-Vrede), de doosjes op komen halen.

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

16 mei 2020
Tosia, groep 3a
Giel, groep 4a
17 mei 2020
Sifra, groep 8a
18 mei 2020
Joey, groep 7a
Emily, groep 8b
21 mei 2020
Manuel, groep 1/2b
22 mei 2020
Lex, groep 8a
24 mei 2020
Martijn, groep 4a
Florien, groep 6a
Maurice, groep 6a
Levy, groep 1/2a
Jayden, groep 3a
25 mei 2020
Floor, groep 5a
Briana, groep 1/2b
27 mei 2020
Chris, groep 8a
Roy, groep 8a
28 mei 2020
Finn, groep 5a
Dani, groep 1/2a

agenda.jpg

Agenda

21 t/m 24 mei 2020
Hemelvaartweekeinde
alle leerlingen vrij
30 mei t/m 1 juni 2020
Pinksterweekeinde
alle kinderen vrij
9 juni 2019
MR vergadering

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden