bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 2 november 2018

Inspiratie

Een paar keer per jaar gun ik mezelf een gave inspirator. En omdat november voor directeuren traditioneel vol zit met tweedaagse studiemomenten, heb ik het voorrecht er in korte tijd twee te ontmoeten.

Gisteren en vandaag was dat Howard Gardner. Goed kans dat u er nooit van gehoord heeft, maar in onderwijsland is hij geen onbekende. Deze Amerikaanse professor, die inmiddels op respectabele leeftijd is, introduceerde veertig jaar geleden het begrip Meervoudige Intelligentie. Daarvoor dacht men dat intelligentie eenduidig, erfelijk en onveranderlijk was. Zijn onderzoek en bevindingen zorgden er mede voor dat we anders zijn gaan kijken naar hoe mensen leren. De zin die ik vaak gebruik: ‘Het gaat er niet om hoe knap je bent, maar hoe je knap bent.’ komen rechtstreeks uit zijn koker. Er is meer dan alleen taalknap, of rekenknap. Je kunt ook beweegknap, muziekknap, natuurknap, of bijvoorbeeld beeldknap zijn. Allemaal voorkeuren en interesses die je kunt inzetten om nog beter te leren. Op school gaan we steeds meer en intensiever gebruik maken van zijn conclusies en laten we kinderen thematisch, op hun eigen manier en onderzoekend leren.

Ik denk dat ik over twee weken net uit gestuiterd ben (ik ben immers beweegknap), als de volgende inspirator voor de deur staat. Met de jarenlange ervaring die Anje-Marijcke van Boxtel heeft op het gebied van leiderschap, motivatie, talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling werd zij coach van team Brunel die bij de Volvo Ocean race tweede werd. Zij gaat de directeuren van alle WSKO scholen inspireren hoe ze het beste uit hun teams kunnen halen en zelf een nog hechter team kunnen worden.

Genoeg om enthousiast over te zijn en ik ben ervan overtuigd, dat uw kinderen er uiteindelijk van profiteren op onze school. Ik wens u een prettige week.

Geen brigadiers

Aanstaande maandag staan er om 8.15 uur geen brigadiers bij de oversteek Groenelaan en Dijkstraat. Om 14.45 staan er wel brigadiers bij de oversteekplaatsen.

hoofdluis.jpg

Hoofdluiscontrole

Afgelopen woensdag is er geen hoofdluiscontrole geweest, omdat er helaas te weinig ouders waren om te helpen.
De hoofdluiscontrole is verplaatst naar aanstaande woensdag 7 november om 8.30 uur. We vragen u om bij de jongens geen gel in het haar en bij uw dochter(s) het haar los of in een staart te doen. Wij hopen deze keer op veel ouders die komen helpen!

Gevonden voorwerpen

Vanaf aanstaande maandag liggen de gevonden voorwerpen op een tafel in de hal. Is uw kind iets kwijt? Kijkt u even of het erbij ligt. Ook de schalen en bakjes welke niet opgehaald zijn van de lunch tijdens de "dag van de leraar" staan erbij. De gevonden voorwerpen die op maandag 12 november niet zijn opgehaald, gaan naar een goed doel. 

Scholenactie.jpg

Jumbo spaaractie

We hebben al 3024 punten gespaard met de Jumbo actie "sparen voor je school". Super! U kunt nog t/m 20 november 2018 sparen. Spaart u ook nog mee? Alvast hartelijk dank!

't Startblok een Wereldschool

Bezoek R.K.-kerk groepen 7 en 8
We gingen naar de kerk in Honselersdijk naast de school ‘t Startblok. We gingen eerst de kerktoren beklimmen, de eerste trap was breed. Daarna kwamen we bij een soort van balkon waar ook het orgel stond, dat orgel moest je bespelen met je voeten en handen. En vervolgens gingen we een smalle trap op die leidde naar het uurwerk. Het uurwerk was al 90 jaar oud, elke minuut die voorbij ging slingerde een tandwiel en hoorde je een tik. Er stond ook een deur die je naar het onderdak bracht dan konden ze makkelijk de lampen vervangen. Daarna gingen we weer zo’n smalle trap op, deze keer was het donkerder. Eenmaal boven aangekomen zagen we 3 verschillende klokken, de grootste had toon A de wat kleinere B en de kleinste C. In de 2e wereldoorlog stalen de duitsers de toenmalige kerkklokken om er kogels van te maken, sinds 1950 hebben ze nieuwe klokken gekocht. We moesten een speurtocht doen, er waren 29 plaatjes die moesten we gaan zoeken rond en in de kerk. We hebben veel meer geleerd over het katholieke geloof en zijn de kerk erg dankbaar voor ons bezoek. Geschreven door Alec, Bink en Stijn.

pjimage (25).jpg

Groepsnieuws

Groep 3 A
De leerlingen werken in kern 3. U kunt de nieuwe leeskaarten downloaden op de website http://startblok.wsko.nl/Voor-kinderen groep 3 veilig en vlot kern 3. Wilt u deze oefenen met uw kind?

Goudhaartje.jpg

Groep 3 A, 4 A, 5 A, 5/6 B en 6 A
De leerlingen gaan naar de musical "Goudhaartje en zo" in het Floratheater van het Floracollege te Naaldwijk. De voorstelling duurt 45 minuten. Wij zijn op zoek naar ouders die willen rijden. U kunt zich hiervoor opgeven door uw naam en het aantal kinderen te noteren op de intekenlijst bij de deur van het lokaal. U mag zelf ook de voorstelling bijwonen. 

Hieronder ziet u wanneer welke groep naar de voorstelling gaat:
groep 3a: dinsdag 27 november om 9.00 uur, vertrek vanaf school 8.30 uur
groep 5a, 5/6b en 6a: dinsdag 27 november om 11.30 uur, vertrek vanaf school 11.00 uur
groep 4a: donderdag 29 november om 12.45 uur, vertrek vanaf school 12.15 uur

Sportnieuws

gym.jpg

Gymrooster
Sommige groepen hebben om de week een tweede gymles. Komende maandag geldt dit voor onderstaande groepen:
12.45 - 13.45 uur groep 6a
13.45 - 14.45 uur groep 7b

Schooldamtoernooi
Zoals u in de nieuwsbrief van 12 oktober heeft kunnen lezen wordt er ook dit schooljaar in februari 2019 weer het schooldamtoernooi voor kinderen van groep 5 t/m 8 gehouden.

Net als vorig jaar verzorgen Walter de Koning, de vader van Lyse, Jesper en Niven, Dinie van der Heide en twee opa's, weer damlessen als voorbereiding op het toernooi.

De damlessen zijn elke week op donderdag na schooltijd tot aan de voorjaarsvakantie. De eerste les start op donderdag 8 november van 14.45 tot 15.30 uur. Wil je hieraan mee doen? Je kunt je nog tot en met aanstaande maandag opgeven bij de leerkracht van je groep. Als je de damlessen volgt, dan doe je ook mee aan het toernooi.

dammen.jpg

Sint Maarten

Op zaterdag 10 november wordt een lampionnenoptocht georganiseerd ter ere van het feest van Sint Maarten door de RK parochie OLV van Goeden Raad i.s.m. wereldschool ’t Startblok. We starten om 18.30 uur vanaf ’t Startblok, waarna we een tocht door de straten van Honselersdijk gaan lopen. De afsluiting van de tocht zal plaatsvinden in de R.K.-kerk, waar we samen met de aanwezigen een paar liedjes zullen zingen tot ca. 19.30 uur. Sint Maarten is het feest van lichtjes en liedjes; kom ook naar deze sfeervolle activiteit, samen met je broertje, zusje, papa, mama, vriendje en/of vriendinnetje. Breng je zelfgemaakte (of gekochte) lampion mee. Voor de mooiste zelfgemaakte lampion stellen wij een prijsje beschikbaar. Kom je ook?

st maarten1.jpg

Zing mee met Kerstmis

De Hofzangertjes hebben hun eerste repetitie na de vakantie erop zitten. We zijn gelijk begonnen met kerst, want voor je het weet is het al zo ver. We zijn gestart met het projectkoor en bij dit koor kunnen kinderen vanaf groep 3 zich nog steeds aansluiten. Elke maandagavond van 18.30 tot 19.15 uur zingen we in de kerk. Op kerstavond om 17.00 uur zingen we dan de mooie Kerstmis en op 2e kerstdag is er nog het kindje wiegen. Wie zingt er mee? Bel voor meer informatie naar 06-15275798.

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

3 november 2018
Alicia, groep 3a
Marta, groep 3a
5 november 2018
Keisha, groep 4a
6 november 2018
Sky, groep 6a
7 november 2018
Lorenzo, groep 8a
8 november 2018
Fay, groep 4a

agenda.jpg

Agenda

6 november 2018
vergadering "de Wereldraad"
7 november 2018
hoofdluiscontrole
13 november 2018
"dode hoek" les, groepen 7
15 november 2018
inloopmoment, groepen 1/2
20 november 2018
einde Jumbo spaaractie
22 en 23 november 2018
alle leerlingen vrij
studie tweedaagse team
27 november 2018
musical "Goudhaartje en zo", groep 3a, 5a, 5/6b en 6a
vergadering MR
28 november 2018
Sociaal Kern Team van 8.30 tot 9.30 uur, Lotte Gardien
29 november 2018
musical "Goudhaartje en zo", groep 4a
30 november 2018
inloopmoment, groepen 3 t/m 8

 
Duiker in de klas, groep 1/2c
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2015 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden