bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 24 januari 2020

Groen licht

Volgende week donderdag en vrijdag is onderwijzend Nederland in de ban van acties. Zoals u al in een eerdere mail heeft kunnen lezen, legt één juf van onze school het werk echt neer. Maar met de andere leerkrachten die niet staken, gaan we haar actie wel ondersteunen. En we willen dat het liefste met zoveel mogelijk kinderen en ouders doen.

Je zou kunnen zeggen dat het code rood is in het onderwijs. Er is te weinig geld om onze kinderen een goede toekomst te geven. Het onderwijs staat gewoon teveel onder druk met veel kinderen in een klas en te weinig leerkrachten om goed onderwijs te geven.

Maar we zijn het ook een beetje zat om daar steeds over te klagen. ‘t Startblok zou ‘t Startblok niet zijn als we niet zouden omdenken. Dus … niet denken in problemen, maar denken in mogelijkheden en oplossingen.

Geen code rood op onze school, maar code GROEN. We willen groen licht voor meer Geld, meer eRkenning, zodat onze kinderen een toekOmst hebben waarin kwalitEit geleverd kan worden, door meer oNdersteuning. Echt Westlands GROEN dus! En het past helemaal bij onze kernwaarden: Boeien, Groeien en Bloeien.

We willen daarom alle kinderen en ouders oproepen, om net als het hele team, die dag in het GROEN naar school te komen. En op die manier te laten zien, dat de oplossing dichterbij is dan we denken. Een structurele, duurzame injectie in onze toekomst. Geen korte termijn denken, geen doekjes voor het bloeden, geen paracetamol slikken als je een splinter hebt. Maar de splinter eruit en structureel vertrouwen en waardering voor degene die er verantwoordelijk voor zijn.

Onze focus is gericht op GROEN. En dat laten we op donderdag 30 januari met zijn allen zien. Binnenkort moet u toch weer diep in de kledingkast duiken voor het carnavalsfeest, dus sla twee vliegen in één klap. Ga op zoek naar alles wat GROEN is en laat op donderdag zelf en via uw kinderen zien, dat u onze actie steunt. Alvast bedankt! 

Verlof juf Daniella

Nog een week of vier en dan begint de voorjaarsvakantie. Maar voor juf Daniella is dat meteen ook de laatste dag van dit schooljaar. Ze verwacht namelijk in april haar eerste kindje en met het verlof dat daar bij hoort, zien we haar niet eerder terug dan na de zomervakantie. De vervanging voor juf Daniella hebben we intern kunnen regelen. Juf Gerda gaat haar groep overnemen op maandag t/m donderdag en juf Linda zal de vrijdagen voor haar rekening nemen. Naast deze twee juffen zal juf Sabien ook nog 2 dagen per week (woensdag en donderdag) stage komen lopen in groep 6/7. Genoeg handen in de klas dus om de kinderen op een goede manier naar groep 8 te loodsen. De komende vier weken zullen alle betrokkenen gebruiken om af te stemmen en over te dragen.

Communicanten

Iedere maandag mogen de communicanten hun map mee naar school nemen! In de klas worden de lessen gegeven en wordt er gewerkt aan de hoofdstukken, welke thuis afgemaakt mogen worden. We wensen de communicanten nogmaals een fijne tijd toe.

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

25 januari 2020
Kris, groep 7a
Carmen, groep 5a
Botond, groep 1/2b
27 januari 2020
Liza, groep 3a
Juf Gerda
29 januari 2020
Amy, groep 1/2a
30 januari 2020
Benthe, groep 4a
Joeri, groep 1/2b
3 februari 2020
Mick, groep 6a
4 februari 2020
Mats, groep 1/2c
Vincent, groep 1/2c
Lea, groep 1/2c
Juf Kim, 1/2b
5 februari 2020
Tess, groep 5a
Latif Migrala, groep 1/2d

agenda.jpg

Agenda

28 januari 2020
MR vergadering
1 februari 2020
Einde Nationale voorleesdagen
3 februari 2020
OV vergadering
5 februari 2020
Inloopmoment groepen 1 t/m 8 van 8.30 uur tot 9.00 uur
11 februari 2020
Bekkens en branie 4, groepen 3 t/m 8
16 februari 2020
Presentatie viering communicantjes om 9.30 uur in de kerk
20 februari 2020
Portfolio mee naar huis
21 februari 2020
Carnaval
22 februari t/m 29 februari 2020
Voorjaarsvakantie 

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden