bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 16 oktober 2020
synchroon-cartoon-tekenen-via-zoom.jpg

Vertragen

Na zeven weken school is het zometeen herfstvakantie. Een vakantie waar we allemaal misschien wel wat meer van hadden gehoopt. De één had graag op vakantie gegaan naar de zon, de ander wilde leuke dagtrips in Nederland maken en ik weet ook dat er gezinnen zijn, die heel graag snel op en neer hadden gewild naar hun familie in Polen. Het is ons allemaal niet gegeven. Zoveel mogelijk thuis blijven is het advies. Het is helaas niet anders.

Voor de school als organisatie denk ik dat de herfstvakantie net op tijd komt. We merkten dat steeds meer mensen in de directe omgeving van de school verkouden werden en er was zelfs een aantal mensen dat positief testte. Hopelijk kan deze ‘quarantaine vakantie’ de verdere opmars van het virus afremmen of in ieder geval vertragen. Ik weet het niet natuurlijk, ik ben geen viroloog, maar ik hoop het wel ontzettend.

Het enige voordeel van al die inperkende maatregelen, is dat we in deze haastige maatschappij een stapje terug moeten doen. Even langzaam aan doen en genieten van de gewone dingen van het leven. Voor mij is dat in ieder geval helemaal niet verkeerd. Anders blijf ik rond draven in een veel te hoog tempo, met die veel te kleine pasjes die ik altijd neem.

Tijdens de MR vergadering van afgelopen dinsdag bleek dat u als ouder ook de ‘kleine dingen’ van school mist. Daar waar u vroeger even bij de deur een praatje zou maken met de juf, moet dat nu ineens via Google Meet, of nog erger via de telefoon of email. Voor veel mensen een veel te grote drempel, waardoor het gewoon te weinig, of niet gebeurt. Het team staat op school nog in dezelfde werkstand als voorheen met als gevolg, dat we niet altijd doorhebben, hoezeer u het contact met de school mist. We hebben daarover nagedacht en met elkaar afgesproken dat we in ieder geval de app meer gaan gebruiken, om u ook de ‘gewone dingen’ van de school te laten zien. Dus niet alleen de bijzondere activiteiten, maar ook de dagelijkse gang van zaken.

Wat we met het team ook hebben afgesproken, is dat we na de vakantie op huisbezoek komen bij u. Een digitaal huisbezoekje welteverstaan! De ouder-kind gesprekken die normaal op school plaats zouden vinden, gaan we nu gewoon bij u op de bank doen, of aan de keukentafel. De periode waarin we die online bezoekjes gaan houden, is van 2 tot en met 20 november 2020. U zult na de vakantie uitgelegd krijgen hoe u zich, via de app, of mail, daarvoor kunt inschrijven. Ik dacht laat ik dat nu alvast maar vertellen, want ik weet dat er vaders en moeders bij zijn, die dan de herfstvakantie kunnen gebruiken om de keuken en de woonkamer helemaal netjes op te ruimen.

Voor nu wens ik u in ieder geval een heel fijne vakantie. Geniet van de gewone dingen van het leven en het vertragen!

Jaarvergadering OV

Op maandag 2 november 2020 om 19.30 uur is de online jaarvergadering van de oudervereniging. In de bijlage ontvangt u het jaarverslag en financieel overzicht 2019-2020. Heeft u hier vragen over of wilt u hierbij aanwezig zijn? U kunt zich voor 29 oktober aanmelden bij Esther Hulspas Estherhulspas@hotmail.com 

jaarverslag en financieel overzicht 2019-2020

denk-en-zet-dammen.jpg

Schooldamtoernooi

Ondanks de corona maatregelen is het gelukkig wel mogelijk om dit  schooljaar te gaan trainen voor het schooldamtoernooi voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Net als vorig jaar verzorgen Walter de Koning, de vader van Niven, en Dinie van der Heide, weer damlessen als voorbereiding op het toernooi.

De damlessen zijn elke week op donderdag na schooltijd tot aan het toernooi, in het voorjaar. De eerste les start op donderdag 5 november van 14.45 tot 15.45 uur. De vraag is om dan zelf iets te drinken mee te nemen.

Wil je hieraan mee doen? Geef je dan snel op bij de leerkracht van je groep, want vol is vol. Als je de damlessen volgt, dan doe je ook mee aan het toernooi.

fietsexamen ‘t Startblok 2020

Vrijdag 9 Okt. Deden groep 7a, groep 7/8b, 8a mee aan een fietsexamen bedacht door: juf Charell en juf Lindy. Dat hebben ze geregeld omdat groep 6a, 6/7b en 7a vorig schooljaar al een fietsexamen door Naaldwijk zouden doen, maar dat is uitgesteld door Covid-19. Toen zouden ze dit schooljaar een fietsexemen met de zelfde route doen, dat ging weer niet door, alweer door Covid-19.

De juffen vonden het erg sneu voor de kinderen dat al twee keer is uitgesteld, dus ze bedachten een route over ons schoolplein met toestemming van meester Wilco. In de schoolapp werden ouders gevraagd om te helpen met het verkeersexamen en die controleren of iedereen zich wel aan de verkeersregels hielden.

start

We moesten werken en werden met ongeveer met z'n vieren tegelijk geroepen, we pakten onze fietsen en kregen oranje hesjes aan. Er stond een lijn van stoepkrijt en ernaast stond start, dan moest je op de lijn gaan staan met je fiets en maakte de juffen foto´s en zeiden ze start en mocht je gaan.

route

De juffen hadden met z’n tweeën een fietsroute gemaakt op het schoolplein. Na de pauze gingen we beginnen met de tocht.

Je begon bij het grote fietsenhok. Daar maakte je ook nog een foto. En dan mocht je beginnen. Als eerste kwam je een rotonde tegen. Na de rotonde ging langs het podium, en achter de school zat de moeder van Tirsa. Bij de moeder van Tirsa moest je afstappen en gaan lopen, tot je een bord zag dat je weer moet gaan fietsen. Je ging het schoolplein af en je moest paar keer de bocht om en toen zat daar de moeder van Lynn en Jill. Daar ging je een scherpe bocht en moest je je vinger uitsteken. Daarna ging je het schoolplein weer op en kwam je bij de buis. Toen moest je afstappen en je fiets neerzetten en door de buis heen. Als je door de buis was gegaan pakte je weer je fiets en ging je weer verder. Toen kwam je bij een stopbord en moest je stoppen en 1 voet op de grond zetten, daar zat de moeder van Marcha. Dan stapte je weer op en ging je naar het einde.

erna

Toen iedereen geweest was, kregen we een briefje met hoera geslaagd en een snoepzakje dat eraan zat. de juffen zeiden wat we beter konden doen. Toen gingen we buiten foto´s maken en mochten we naar huis!

gemaakt door: Jill, Sophie, Valerie

pjimage.jpg

Jarige!

happy-birthday-320x220.png

20 oktober 2020
Jill, groep 6a
Ruben, groep 1/2b
21 oktober 2020
Kyan, groep 8a
22 oktober 2020
Christel, groep 4a
Jada, groep 3b
23 oktober 2020
Britt, groep 8b
Valerie, groep 1/2c
25 oktober 2020
Valerie, groep 8a
Luuk, groep 5a
28 oktober 2020
Lahki, groep 6a
30 oktober 2020
Rifka, groep 5a
31 oktober 2020
Danai, groep 8a
1 november 2020
Yinthe, groep 6a
3 november 2020
Alicia, groep 5a
Marta, groep 5a
5 november 2020
Keisha, groep 6a
Fenna, groep 1/2a
Daisy, groep 1/2b
6 november 2020
Sky, groep 8a
Sophie, groep 1/2a

agenda-(171)-100-97.jpg

agenda

17 t/m 25 oktober 2020
Herfstvakantie
2 november 2020
OV vergadering + jaarvergadering
16 november 2020
Start week tegen kindermishandeling
20 november 2020
Overleg wereldraad

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden