bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 4 oktober 2019

Dag van de leraar

Het is donderdagavond tien over half twaalf ‘s avonds, als ik me toch nog even tot u richt. Over iets meer dan zes uur gaat m’n wekker, om de school te openen waar ik zo trots op ben. Gek eigenlijk om dat op die manier te zeggen, want ik ben namelijk niet heel trots op de verzameling stenen, die samen de school vormt. Waar ik wel heel trots op ben, zijn mijn collega’s en de kinderen die er werken.

Waarom ik zo laat deze inleiding schrijf? Ik kom net terug van een etentje met het team die elke dag voor uw kinderen het verschil probeert te maken. Met alle ‘nieuwe’ gezichten, is het goed om elkaar af en toe op een andere manier te leren kennen. Bovendien wordt de Dag van de Leraar dit jaar gevierd op een moment dat leraren even geen leraar zijn, namelijk in het weekend! Dus leek het me een goed plan om het een paar dagen naar voren te trekken.

Je moet echt wel een beetje raar zijn om dit werk elke dag met plezier te doen. Het beroep heet niet voor niets leRAAR. Iedereen die wel eens een kinderfeestje heeft georganiseerd, begrijpt wat ik daarmee bedoel. Maar ik kan u zeggen, deze groep mensen geeft en haalt er een partij energie uit, echt niet normaal! Ik heb als directeur leiding mogen geven aan verschillende teams, maar deze club sprankelt echt! Zoveel energie, dat ik er nu  … het is bijna middernacht … nog van stuiter.

Ik ben ervan overtuigd, dat kinderen pas echt met plezier naar school gaan, als hun leerkracht enthousiasme en plezier uitstraalt. Ondanks het feit dat ik lichtelijk bevooroordeeld ben, durf ik te beweren dat het overgrote deel van onze kinderen op school dat enthousiasme en plezier ook zo ervaart. In het schoolplan van 2019-2023 staat als eerste doelstelling letterlijk: ‘We zijn een sterk, professioneel en enthousiast team met één doel.’ Ik zeg … check!

Dus, als er dan kleine wijsneuzen uit groep 5 naar me toe komen en vragen: ‘Waarom is er wel een Dag van de Leraar en niet een Dag van de Leerling?’, dan zeg ik zonder blikken of blozen, dat dit team elke dag zorgt voor de ‘Dag van de Leerling’. En als ze me niet geloven, dan mogen ze hun wensenlijstje inleveren bij de Goedheiligman … want dat is het volgende feestje dat we vieren.

Over cadeaus gesproken … Ik wil de ouderraad namens het team ontzettend bedanken voor de leuke verrassing die we mochten ontvangen. Ik weet zeker dat dit heel vaak gebruikt gaat worden, dus met dit originele idee hebben jullie zeker de plank niet mis geslagen.

Ik wens iedereen een fijne week en mijn team een heerlijke dag uitrusten zonder leerlingen op de ‘Dag van de Leraar’.

collage dag van de leraar.jpg

Werelddag: In de Schijnwerpers

Op donderdag 17 oktober a.s. is de Werelddag: 'In de schijnwerpers'.

Op die dag komen 'De Vuilnismannen' bij ons op school. Zij starten de dag met de hele school in de hal en laten dan een spetterend optreden op kosteloos materiaal zien. Hierna worden alle klassen om de beurt uitgenodigd voor een workshop. Aan het eind van de dag wordt het afgesloten met een optreden voor de ouders. Dit zal van 14.30-14.45 uur zijn, u bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Boekenmarkt

boekenmarkt.jpg

Bedankt voor alle kinderboeken. Vanaf maandag start de boekenmarkt.
Wilt u zoveel mogelijk met contant geld betalen? De boekenmarkt is de hele week na schooltijd van 14.45 uur - 15.15 uur en op woensdag van 12.15 uur - 12.45 uur geopend. Het aanbod is divers, dus voor ieder wat wils.

Gevonden voorwerpen

Vanaf a.s. maandag liggen de gevonden voorwerpen op een tafel in de hal. Is uw kind iets kwijt? Kijkt u even of het erbij ligt. De gevonden voorwerpen die op vrijdag 18 oktober niet opgehaald zijn, gaan naar een goed doel.

Schooldamtoernooi

Ook dit schooljaar is er weer het schooldamtoernooi voor kinderen van groep 5 t/m 8.

Net als vorig jaar verzorgen Walter de Koning, de vader van Jesper en Niven, en Dinie van der Heide, weer damlessen als voorbereiding op het toernooi.

De damlessen zijn elke week op donderdag na schooltijd tot aan het toernooi, in het voorjaar. De eerste les start op donderdag 7 november van 14.45 tot 15.45 uur. De vraag is om dan zelf iets te drinken mee te nemen.

Wil je hieraan mee doen? Geef je dan snel op bij de leerkracht van je groep, want vol is vol. Als je de damlessen volgt, dan doe je ook mee aan het toernooi.

dammen-2.jpg

Jarigen!

Happy birthday4.jpg

6 oktober 2019
Dex, groep 1/2b
juf Caroline
7 oktober 2019
Launo, groep 5a
Yari, groep 5a
9 oktober 2019
Rayan, groep 6b
11 oktober 2019
Renée, groep 4a
Marcel, groep 7a
12 oktober 2019
Sidney, groep 8a
15 oktober 2019
Mika, groep 8a
17 oktober 2019
Alicja, groep 4a
18 oktober 2019
Sid, groep 8b

agenda.jpg

Agenda

7 oktober 2019
Week van de Pauzehap
8 oktober 2019
Inloopmoment groepen 1 t/m 8, 8.30 tot 9.00 uur
8 oktober 2019
Bezoek aan de bibliotheek, groepen 1/2
9 oktober 2019
Excusie Dunea 'Van bron tot kraan', groep 5a
14 oktober 2019
MR vergadering
15 oktober 2019
Schoolfotograaf
19 t/m 26 oktober 2019
Herfstvakantie
28 oktober 2019
OV vergadering
30 oktober 2019
Hoofdluiscontrole
31 oktober 2019
Oudergesprekken, groepen 1 t/m 7
1 november 2019
Kerkenveiling
5 november 2019
Oudergesprekken, groepen 1 t/m 7

 
Schoolplein
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden