bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 20 september 2019

Lot uit de loterij

Vanaf een zonnig terras, tijdens een fantastisch groep 8 kamp in het gemoedelijke Brabant schrijf ik deze inleiding. Best gek om bij deze zomerse temperaturen alvast vooruit te denken aan de kerkenveiling, die waarschijnlijk op een regenachtige en koude vrijdagavond op de eerste dag van november zal plaatsvinden.

Maar deze vrijdag (en vanwege het kamp, groep 8 pas maandag) krijgen de kinderen ieder tien loten om te verkopen voor de loterij. Waarom is dat belangrijk? Zoals ik vorige week al schreef, willen we dit jaar echt iets gaan doen met ons schoolplein. We gunnen onze kinderen een werelds schoolplein, waar voor ieder kind iets te beleven valt. Er gaan in het totaal 2500 loten in de verkoop en met een prijs van 2 Euro per lot, kan onze school dus sowieso 5000 Euro ophalen!

Dat is natuurlijk pure winst voor de school, maar voor u valt er zeker ook wat te winnen. Dit zijn namelijk de prijzen die gaan vallen:
1e prijs: 4 kaartjes voor de Efteling
2e prijs: kinderfeestje bij 2SUR5 voor 10 personen
3e prijs: 4 kaartjes voor Drievliet
4e prijs: jaarabonnement van Ballorig in ’s Gravenzande
5e prijs: 6 kaartjes voor zwembad De Hoge Bomen
6e prijs: boekenbon
7e – 10e prijs: lekkernij van bakkerij Scholtes

We weten dat in deze tijd van Kinderpostzegels en Grote Clubacties de concurrentie groot is, maar we denken competitief te zijn door een goede prijsstelling van slechts 2 Euro per lot, Westlandse prijzen en natuurlijk boven alles het doel dat meteen tegemoet komt aan uw kind(eren).

Maar om de kansen voor de school op een hoge opbrengst nog meer te vergroten, nemen we enkele extra maatregelen. Uw kind hoeft namelijk niet per se tien loten te verkopen. Als van tevoren al duidelijk is, dat bijvoorbeeld vier loten het maximum is, dan willen we andere kinderen de kans geven, om de overige loten te verkopen. Loten die dus niet verkocht worden, verdwijnen niet in de prullenbak, maar worden zo snel mogelijk weer op school ingeleverd, zodat anderen die loten wel kunnen verkopen.

Bovendien valt er nog een gave prijs te winnen voor de hele klas. De klas die per kind gemiddeld de meeste loten verkoopt wint een KLASSENFEEST. Brink Outdoor is de sponsor en zij zeggen over deze prijs het volgende:

Brink Outdoor is gericht op het aanbieden van kinderfeestjes en bedrijfsuitjes op het strand maar ook bij u op locatie. Het klassenfeestje staat in het teken van samenwerken. Alle opdrachten die de kinderen zullen uitvoeren, worden samen uitgevoerd met elkaar. Het feestje staat in het teken van samenwerken en samen verder komen dan alleen. De duur is 2 uur en het feestje kan worden uitgevoerd op het strand of op een locatie (bijvoorbeeld het parkje in Honselersdijk of op het schoolplein). De klas die de meeste loten heeft verkocht mag contact opnemen met Brink Outdoor en wij zullen samen een datum en locatie afstemmen.

Een heus klassenfeest dus, bovenop de kansen op de gave prijzen zoals eerder benoemd. Wie wil dat nu niet? Brink Outdoor, bedankt voor deze geweldige prijs!

Loten die verkocht zijn en loten die niet verkocht gaan worden, mogen op de volgende ochtenden worden ingeleverd:
maandag 23 september
vrijdag 27 september
maandag 30 september

Maar er is nog meer. Kunt u zich nog de kerkenveiling van twee jaar geleden herinneren? De school bood toen enkele bijzondere kavels aan. Ikzelf kan me die avond, op de één of andere manier, nog heel goed herinneren. Ook dit jaar biedt de school uitzonderlijke kavels aan, waar u op kunt bieden. Hoe meer u biedt, hoe meer geld er naar de kerk, scouting en onze school gaat. Hieronder een overzicht van de kavels die we dit jaar in de aanbieding gooien:

* Een high wine voor 8 personen! De kavel van twee jaar terug (een high tea) was al een groot succes. We verwachten dat de inhoud van de glazen deze nieuwe kavel tot een nog groter succes gaat maken.

* Naambordje kleuterplein! Twee jaar geleden werd ons kleuterplein na een hoog bod omgedoopt tot het Zuiderwijk plein. Het straatnaambordje zal dit jaar definitief een plekje krijgen in huize Zuiderwijk en ons kleuterplein is in de aanbieding voor de volgende hoogste bieder. Voor u een unieke kans om twee jaar lang elke ochtend uw ‘eigen plein’ op te lopen.

Pub quiz op ’t Startblok; 6 keer een kavel voor 4 tot 6 personen! Een sfeervolle avond op onze school, met bijzondere quizvragen en leuke prijzen. Gaat u voor de eer om zichzelf de slimste ouders van ‘t Startblok te noemen? We gaan ervan uit dat dit een zwaar bevochten strijd gaat worden.

En last but not least een kavel patat eten, verzorgd door meester(kok) Wilco! Na de onuitwisbare herinnering van het pannenkoeken bakken van twee jaar geleden, kan de klas van uw kind getrakteerd worden op een door de meester(kok) zelf gebakken patatje met snack en een lekker ijsje als toetje. Daarna is er voor de klas (en u als ouders) ook nog ruimte om in een donkere school verstoppertje te spelen. Geloof me, het is spannender dan u denkt!

De kavels worden tijdens de Kerkenveiling op vrijdagavond 1 november 2019 aangeboden, ik zal u daar later nog meer over berichten. Voor nu richten we ons op het schoolplein en de verkoop van zoveel mogelijk loten. Doet u mee? Help onze school, de klas van uw kind en maak kans op leuke prijzen door loten te kopen voor de kerkenveiling. We zijn u nu al dankbaar! Een fijne week gewenst en wellicht zijn wij voor u en u voor ons het lot uit de loterij!

 

Alle Leerlingen vrij

Op woensdag 25 september zijn alle leerlingen vrij in verband met de WSKO dag voor het team.

Factuur continurooster

Volgende week ontvangt u per mail de factuur betreffende het continurooster.
De kosten voor het hele schooljaar bedragen:
groep 1-2: € 60,00 per leerling
groep 3 t/m 8: € 66,00 per leerling
De betaling kunt u via Ideal overmaken naar de rekening van de school. Het is mogelijk om in twee of drie termijnen te betalen. U ontvangt dan voor de 2e en/of 3e termijn een betalingsverzoek in januari en/of april.
Van uw bijdrage wordt de coördinatie en de begeleiding van de overblijf betaald.

Incasso ouderbijdrage

Vanuit de oudervereniging worden diverse activiteiten georganiseerd. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door de ouderbijdrage van € 45,00 per jaar per leerling. Veel ouders hebben een machtiging afgegeven voor het incasseren van de ouderbijdrage. In de week van 1 oktober wordt deze geïncasseerd.
Heeft u geen machtiging afgegeven? Dan ontvangt u een e-mail met het verzoek het bedrag over te maken naar de rekening van de oudervereniging.

Groepsnieuws

Groepen 6/7, 7 en 8
Op vrijdag 27 september doen wij mee aan de 'Dag van de Westlandse Techniek'. Wij bezoeken dan in de ochtend 2 bedrijven. We gaan hier op de fiets naar toe. Wilt u zorgen dat uw kind op de fiets naar school komt?
Voor deze excursies zijn wij op zoek naar een ouder die met ons mee wil fietsen. Aanmelden hiervoor kan bij de leerkracht of per mail: info@startblok.wsko.nl (graag vermelden voor welke excursie).

KINDERBOEKENWEEK_2019b-1024x784.jpg

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek gaat al weer bijna van start! Reizen jullie dit jaar met ons mee? In het kader van het thema 'Duurzaamheid' organiseren we dit jaar weer een boekenmarkt met tweedehands boeken. Daarom zijn wij op zoek naar allerlei soorten kinderboeken (denk aan prentenboeken, informatieboeken, leesboeken, etc.) die liggen te verstoffen en waar een ander met plezier nog uit kan lezen. Heeft u kinderboeken thuis die niet meer worden gelezen? Dan kunt u deze in de hal inleveren van 23 september tot en met 4 oktober.
De boekenmarkt vindt plaats van 7 oktober t/m 11 oktober na schooltijd (14.45-15.15, op woensdag van 12.15-12.45).

kinderpostzegels.jpg

Leerlingen groepen 6/7 en 7 op pad voor kinderpostzegelactie

Vanaf woensdag 25 september 2019 is het weer zover: de Kinderpostzegelactie. De leerlingen krijgen op dinsdag 24 september de materialen mee naar huis, omdat ze op woensdag 25 september vrij zijn.

Voor wie gaan de leerlingen op pad?
Dit jaar zet Kinderpostzegels zich in voor 8.500 kinderen die in Nederland in een daklozen- of vrouwenopvang wonen. De begeleiding in de opvang is vooral gericht op volwassenen. Voor kinderen is er meestal weinig aandacht. Ze hebben er geen eigen kamer en geen privacy, er is nauwelijks speelgoed, ze mogen vaak hun vriendjes niet meenemen, hebben hun huisdieren achter moeten laten en mogen ook niet zorgeloos buiten spelen. Geen ideale omstandigheden waarin een getraumatiseerd kind de kans krijgt zich te ontwikkelen. 

Kinderpostzegels wil ervoor zorgen dat kinderen zich er beter thuis voelen en dat er goede begeleiding voor ze is.

Uiteraard kunnen er weer Kinderpostzegels worden gekocht - dit jaar met kinderboekenhelden zoals Dik Trom, Kruimeltje en Pietje Bell erop. De rest van het assortiment bestaat uit een theepakket, een hippe shopper, feestdagenkaarten, wenskaarten met bloemzaden, krokusbollen en een pleisterblikje van Pluk van de Petteflet.

Daarnaast kan er dit jaar voor het eerst gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een kind in de daklozenopvang.

Heeft u de kinderen aan de deur gemist? U kunt uw kinderpostzegels en/of andere producten ook online bestellen op: www.kinderpostzegels.nl.

Vergadering MR

In oktober is er weer een vergdering van de MR. Wilt u dat een onderwerp wordt besproken door de MR, dan kunt u een mail sturen naar: mr@startblok.wsko.nl of contact opnemen met Ester Zwinkels, voorzitter van de MR: ester.zwinkels@gmail.com
Voor meer informatie, leden en contactgegevens verwijzen wij u naar de website van 't Startblok: https://startblok.wsko.nl/voor-ouders/medezeggenschapsraad

Eettafelwandeling

Op vrijdag 8 november zal de Eettafelwandeling voor inwoners van Honselersdijk plaats vinden. De wandelaars starten om 17.45 uur in het zalencentrum Hemelsblauw, Poeldijksepad 1a te Honselersdijk.
Ieder ontvangt een wandelkaartje met twee adressen: op het eerste adres nuttigt u het voorgerecht en op het tweede adres het hoofdgerecht. Daarna gaat u met de gastvrouw/-heer terug naar Hemelsblauw voor het dessert. U kunt zich hiervoor aanmelden via eettafelwandeling@outlook.com of vul de bijgevoegde antwoordkaart in.  Antwoordkaart

Jarigen!

Happy birthday4.jpg

21 september 2019
Lynn, groep 7b
Emine, groep 1/2b
23 september 2019
Fleur, groep 7a
25 september 2019
Sven, groep 6a
26 september 2019
Eryk, groep 4a
27 september 2019
Zara, groep 6b
Rijk, groep 1/2a
28 september 2019
Koen, groep 8a
Quinty, groep 6b
29 september 2019
Ivy, groep 1/2b
1 oktober 2019
Julia, groep 3a
Ilse, groep 8a
4 oktober 2019
Floris, groep 8b
Sven, groep 8b

agenda.jpg

Agenda

20 september 2019
Start verkoop loten Kerkenveiling
23 september 2019
Excusie strandjutters, groepen 1/2b en c
24 september 2019
Excursie strandjutters, groepen 1/2a en 3a
24 september 2019
Start kinderpostzegelactie, groepen 6/7b en 7a
25 september 2019
alle leerlingen vrij, WSKO dag
27 september 2019
Dag van de Westlandse techniek, groep 6/7b, 7a, 8a, 8b
1 oktober 2019
MR vergadering
2 oktober 2019
Start kinderboekenweek
8 oktober 2019
Inloopmoment groepen 1 t/m 8, 8.30 tot 9.00 uur
8 oktober 2019
Bezoek aan de bibliotheek, groepen 1/2
15 oktober 2019
Schoolfotograaf

 
Excursie Maeslantkering, groep 5a, 5/6b en 6a
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden