bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 21 december 2018

Gelukkig Kerstfeest

Zo en dat was 2018, nou ja … bijna dan. Nog wat Kerstdagen, een groot feest met Oud en Nieuw en dan beginnen we aan een gloednieuw kalenderjaar.

Ik ben nooit zo van het terugkijken, ik kijk liever vooruit. Maar als je terugkijkt, dan lijkt het zo verschrikkelijk snel te gaan. En vooruit duurt soms heel lang. Net als nu, het is nu donderdagochtend en het lijkt nog een eeuwigheid te duren, voor de Kerstvakantie begint.

Maar het vooruitzicht is natuurlijk heerlijk. Lang uitslapen, de hele dag in je onesie rondlopen, lichtjes in huis en ’s avonds gezellig naar Home Alone 1, 2 en 3 kijken. Dat moet helemaal goed komen.

Ik hoop dat u en uw kinderen heerlijk kunnen genieten van deze welverdiende vakantie en ik wens u namens alle medewerkers van ’t Startblok een gelukkig Kerstfeest en een heel voorspoedig 2019!

Voedselbank actie!

Wat hebben de kinderen de dozen goed gevuld! Iedereen heeft iets meegenomen, er was een diversiteit aan producten. Wat zullen de gezinnen blij zijn die zo'n mooi pakket ontvangen. Op maandagochtend kwam er bij 't Startblok een vrachtwagen van de voedselbank om de dozen van alle WSKO-scholen op te halen. Met hulp van een aantal leerlingen van groep 8 zijn de dozen ingeladen in de vrachtwagen.

Onderstaand bericht hebben wij ontvangen van de voedselbank. 
Heel hartelijk dank voor de prachtige voedselpakketten die jullie voor Voedselbank Westland hebben ingezameld. Zoveel hadden wij niet verwacht; dit is een fantastisch resultaat!!
En dat met mooie tekeningen en/of teksten erbij. Jullie hebben ons verrast met zo’n mooie bijdrage.
Wekelijks moeten wij voor 150 gezinnen (= 525 monden) klaar staan om hen een acceptabel voedselpakket mee te geven. Dat valt niet altijd mee maar jullie hebben ons daar geweldig mee geholpen. Juist zo rond kerst kunnen wij hen nu mooie producten meegeven.
Sommigen van jullie hoorden we zeggen: is voor herhaling vatbaar. Wat ons betreft: graag!
 
Nogmaals hartelijk dank!!
 
Met vriendelijke groet,
namens bestuur en vrijwilligers Voedselbank Westland
Aart Quak
Voorzitter en coördinator Stichting Voedselbank Westland

pjimage (3).jpg

Bedankt!

De kerstviering op 't Startblok was gezellig en sfeervol. De kinderen hebben genoten van het buffet. De kinderen van de groepen 6 hebben geschitterd in de kerstmusical. Wij bedanken iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd!

Jumbo spaaractie

Deze week hebben wij van Jumbo Boere Poeldijk de cheque ontvangen van de Jumbo spaaractie met een bedrag van € 312,40. Hier mogen wij schoolmaterialen voor aanschaffen. Hartelijk dank!

jumbo.jpg
hoofdluis.jpg

Hoofdluiscontrole

Op woensdag 9 januari om 8.30 uur is er hoofdluiscontrole. We vragen u om bij de jongens geen gel in het haar en bij uw dochter(s) het haar los of in een staart te doen. Wij hopen op veel ouders die komen helpen!

't Startblok een Wereldschool

Speurtocht
Vandaag hebben de leerlingen van groep 4a een speurtocht door Honselersdijk gedaan. Vier leerlingen van groep 8 hebben de speurtocht met vragen over bekende plekken in Honselersdijk uitgezet. Deze speurtocht was de afsluiting van het thema "wonen". Wij bedanken de ouders die de leerlingen hebben begeleid.

pjimage (4).jpg

Groepsnieuws

Groepen 1/2
De kinderen hebben hun gymspullen mee naar huis gekregen. Wilt u deze na de kerstvakantie gewassen weer meegeven naar school?

Groepen 7 en 8
De leerlingen gaan op excursie naar het Museum van Oudheden in Leiden. Wij zijn op zoek naar ouders die willen rijden. Wilt u rijden? U kunt zich hiervoor opgeven door uw naam en het aantal kinderen te noteren op de intekenlijst bij de deur van het lokaal of stuur een e-mail naar: info@startblok.wsko.nl.
Hieronder de data wanneer welke groep gaat:
Dinsdag 22 januari:
9.45 - 10.45 uur: groep 7A
10.45 - 11.45 uur: groep 7B
Dinsdag 29 januari:
10.15 - 11.15 uur groep 8A
11.15 - 12.15 uur groep 8B 

Nieuwe foto's op de website

Van de volgende activiteiten zijn er foto’s op de website http://startblok.wsko.nl/Fotogalerij geplaatst:
- Kerst, groep 3a

Sportnieuws

gym.jpg

Gymrooster
Sommige groepen hebben om de week een tweede gymles. Voor maandag na de vakantie geldt dit voor onderstaande groepen:
12.45 - 13.45 uur groep 5/6b
13.45 - 14.45 uur groep 7a

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

24 december 2018
Isabelle, groep 8a
25 december 2018
Tirsa, groep 6a
28 december 2018
Sjors, groep 7a
31 december 2018
Marit, groep 4a
2 januari 2019
Bradley, groep 1/2b
4 januari 2019
Niven, groep 1/2a
7 januari 2019
Laura, groep 1/2b

agenda.jpg

Agenda

22 december 2018 t/m 6 januari 2019
kerstvakantie
8 januari 2019
informatieavond voortgezet onderwijs, groepen 7 en 8
9 januari 2019
hoofdluiscontrole

 
Kerst, groep 3a
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden