bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 6 november 2020

Onbaatzuchtig

Terwijl op de achtergrond de laatste cijfers van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in blauw en rood over mijn beeldscherm rollen, schrijf ik deze inleiding. Dit is niet het platform om over politiek te praten en dat ga ik ook zeker niet doen. Maar het geeft me wel wat inspiratie om te vertellen over: verbinden, je talent verkennen en het beste uit jezelf halen voor de ander.

We willen als school bij ieder kind de fundamenten leggen voor hun schoolcarrière en de rest van hun maatschappelijk leven. Daarom heten we ook een basisschool. We zijn het met elkaar eens, dat daarin aan een aantal voorwaarden voldaan moet worden. Het is handig als je goed kunt lezen, schrijven en rekenen en verder is een beetje kennis over de wereld ook nooit weg. Maar volgens mij blijft het daar niet bij. We kunnen er in acht jaar heel veel informatie inpompen, maar als die kennis over de wereld om ons heen, niet omgezet wordt in het begrijpen ervan, dan komen we als mensheid niet veel verder. En zelfs dan zijn we er nog niet.

Je kunt de wereld in zijn context begrijpen, maar als je dat op een immorele en onmenselijke manier inzet, dan worden we daar, op zijn zachtst gezegd, niet heel blij van. Er zijn wat mij betreft net iets teveel superslimme dictators in de wereld.

We vinden het dus niet alleen belangrijk dat kinderen dingen leren. We willen ook dat ze die kennis op een inspirerende en verantwoordelijke manier gaan inzetten, zodat ze zichzelf en de ander gelukkiger kunnen maken. Ik hoor u denken … hij zit weer op zijn hemelfietsje hoor. En dat klopt, ik ben een idealist en optimistisch over hoe onze kinderen de toekomst mooier gaan maken. Gelukkig maar, anders had ik nooit aan dit vak moeten beginnen, volgens mij.

We willen op onze school niet alleen maar bezig zijn om slimmer en slimmer te worden. En beter dan een ander, is al helemaal niet het belangrijkste doel. We willen dat kinderen ontdekken wat hun talenten zijn, die heel goed verkennen en ontwikkelen, zodat ze die kunnen inzetten om niet alleen zichzelf, maar ook heel veel anderen gelukkiger te maken. En ... hoe groter de diversiteit aan talenten, des te mooier de wereld kan worden.

U leest het goed. Het gaat ons niet alleen om het ontwikkelen van je eigen talent. Maar juist dat kinderen het kunnen inzetten voor de ander; in verbinding dus. Dat is misschien nog wel het spannendste. Want geloof me, dat vraagt wel een setje vaardigheden, hoor! En ik denk dat de school de ideale plek is om die vaardigheden te oefenen.

In acht jaar tijd gaan we dat natuurlijk lang niet allemaal ontwikkelen, we leggen de basis. Maar zoals het gezegde luidt: een goed begin is het halve werk. En wie weet, zitten de toekomstige, verantwoordelijke leiders van ons land wel op ‘t Startblok. Maar zelfs als dat niet zo is, dan leggen we in ieder geval de basis voor volwassenen, die niet alleen aan hun eigen geluk denken, maar zich op diverse manieren verantwoordelijk voelen voor de mensen en de wereld om zich heen. Ik wens u een fijne week en de wereld ... onbaatzuchtige leiders met een moreel kompas.

255-kl_S1.jpg

Sinterklaas

Op zaterdag 14 november is het zover en komt Sinterklaas gelukkig ondanks alles toch aan in Nederland! De school wordt door ouders van de Oudervereniging weer gezellig versierd.

Mocht u thuis dozen hebben staan waar u niks mee doet, dan ontvangen we deze graag voor de versiering. Hartelijk dank alvast hiervoor!

Vanaf a.s. maandag is het Sinterklaasjournaal (https://sinterklaasjournaal.ntr.nl) weer te zien.

Op 't Startblok volgen we dit ook.

Maandag 16 november trekken de kinderen van de groepen 5 t/m 8 lootjes voor het Sinterklaasfeest op vrijdag 4 december.

Ze maken een surprise met een gedicht en kopen een cadeautje voor de klasgenoot die ze getrokken hebben.

Allergie
Ook dit jaar brengen Sint en zijn pieten weer een bezoek aan school. Heeft uw kind een allergie voor strooigoed? Wilt u dan zelf zorgen voor drie keer iets lekkers voor uw kind? U kunt het lekkers in drie zakjes, voorzien van naam en groep, uiterlijk maandag 16 november afgeven aan een leerkracht bij het hek.

0001.jpg

Schoolfotograaf

Vorige week hebben de kinderen de foto's met inloggegevens mee naar huis gekregen. Wanneer u de foto's vandaag of morgen bestelt, krijgt u de groepsfoto gratis. Uiteraard kunt u de foto ook later bestellen, maar dan worden er kosten voor de groepsfoto berekend.

Schooldamtoernooi

Zoals u in de nieuwsbrief van 16 oktober heeft kunnen lezen wordt er ook dit schooljaar in februari 2021 weer het schooldamtoernooi voor kinderen van groep 5 t/m 8 gehouden.

Net als vorig jaar verzorgen; Walter de Koning (de vader van Niven) en Dinie van der Heide, weer damlessen als voorbereiding op het toernooi.

De damlessen zijn elke week op donderdag van 14.45 tot 15.30 uur tot aan de voorjaarsvakantie. Gistermiddag was de eerste les.
Wil je hieraan mee doen? Je kunt je nog tot en met aanstaande maandag opgeven bij de leerkracht van je groep. Als je de damlessen volgt, dan doe je ook mee aan het toernooi.

dammen-2.jpg

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

8 november 2020
Fay, groep 6a
12 november 2020
Jack, groep 4a
16 november 2020
Levi, groep 5a
Jace, groep 1/2c
17 november 2020
Ziva, groep 3b

agenda.jpg

Agenda

16 november 2020
Start week tegen kindermishandeling
20 november 2020
Overleg wereldraad
24 november 2020
MR vergadering
4 december 2020
Sinterklaas
7 december 2020
OV vergadering
9 december 2020
STK spreekuur

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
startblok@wsko.eu

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden