bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 21 juni 2019

Feestwe(e)k(en)

Dat hebben wij weer. Plannen we de drukste week van het schooljaar en dan wordt het dertig (plus graden). Voor heel veel kinderen wordt het een heel bijzondere week. Maandag namelijk gaan de kinderen van groep 8 naar het strand. De juffen hebben me verzekerd dat ze daar de musical gaan oefenen en ik geloof ze op hun onschuldige blauwe ogen.
Dinsdag staat het schoolreisje voor de groepen 1 tot en met 7 gepland. Natuurlijk kun je met dit weer beter in een bus zitten met airco, dan in een klas zonder zonneschermen, maar toch. Ik hoop dat het niet al TE warm wordt voor de kinderen. Denkt u eraan om de kinderen ‘s morgens goed in te smeren? Een extra flesje water meegeven is ook geen overbodige luxe.
We wachten het even af, maar als het zo warm blijft dan denk ik dat we op donderdagmiddag een badjesdag plannen. We houden/brengen u daarvan op de hoogte via de klasbord app. Als dat doorgaat, dan kunnen de kinderen zwemkleding, een handdoek en water speelmateriaal (zoals: een badje, supersoaker,etc) meenemen. Natuurlijk is het hier ook niet onbelangrijk om de kinderen ‘s morgens goed in te smeren.
En dan hebben we donderdagnacht de jaarlijkse Nacht Van Acht. Wat daar precies gebeurt verschilt elk jaar weer, maar ik beloof u (en de kinderen) dat het weer onvergetelijk wordt.
En dan zouden we nog bijna vergeten dat de week daarna de Honselse Feestweek start. Vandaag krijgen de kinderen een enveloppe mee met daarin flyers over wat er allemaal te doen is. Er is een gaaf programma voor de kinderen, dus graag uw aandacht hiervoor en vergeet niet in te schrijven.
We maken er een paar geweldige weken van. Ik wens u in ieder geval alvast een zonnige week toe.

Alle leerlingen vrij

Op vrijdag 5 juli zijn alle leerlingen vrij. Het nieuwsblok ontvangt u dan op donderdag 4 juli.

Schoolshirts

De oudervereniging heeft onze (nieuwe) schoolshirts in beheer en heeft helaas geconstateerd dat er na het laatste sporttoernooi enkele shirts verdwenen zijn. Zo’n shirtje zou natuurlijk per ongeluk in de sporttas van uw kind terecht gekomen kunnen zijn. Dus willen we u vragen of u in de spelonken van de kledingkast van uw kind wilt snuffelen, om te kijken of daar zo’n verdwenen shirt ligt. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Schoolreisje bij warm weer

Het lijkt erop dat het volgende week behoorlijk warm gaat worden tijdens het schoolreisje. Net als bij alle andere weersomstandigheden is het verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Dat betekent met warm weer dat de kinderen luchtig gekleed zijn. Het is ook geen overbodige luxe om de kinderen een petje op te zetten. Natuurlijk hoort goed insmeren bij alle voorbereidingen. Maar verreweg het allerbelangrijkste is, dat de kinderen voldoende water drinken. Het is een goede tip om een fles(je) water mee te geven. Helemaal verkoelend werkt het als je die fles water een nachtje in de vriezer legt.

Tijdens de schoolreis letten we erop dat de kinderen voldoende blijven drinken. Omdat bij het zweten zout verloren gaat, geven we de kinderen ook wat chips. Tot slot passen we onze activiteiten natuurlijk aan, aan het warme weer. We hopen op een geslaagde dag na een uitstekende voorbereiding. Bedankt voor uw medewerking.

Hieronder in het kort:
De groepen 1/2 gaan naar De Kievit in Berkel en Rodenrijs.
We vertrekken om 9.30 uur en verwachten de kinderen uiterlijk om 9.00 uur op school. Er is een inloop/opvang vanaf 8.30 uur. Om 14.45 uur verwachten wij weer terug te zijn op school.
De groepen 3 en 4 gaan op schoolreis naar Avifauna.
We vertrekken om 9.15 uur en verwachten de kinderen uiterlijk om 8.45 uur op school. Er is een inloop/opvang vanaf 8.30 uur. Om 17.00 uur verwachten wij weer terug te zijn op school.
De groepen 5 t/m 7 gaan op schoolreis naar de Efteling.
We vertrekken om 9.15 uur en verwachten om circa 18.30 uur weer terug te zijn op school. We verwachten de kinderen tussen 8.30 en 8.45 uur op school.

Als we veel later terug zijn dan te verwachten, dan zullen we u via de Klasbord app op de hoogte stellen van de latere aankomsttijd.

Wij wensen alle kinderen heel veel plezier!

schoolreis.jpg

Oudergesprekken

Aan het einde van het schooljaar zijn er vrijblijvende oudergesprekken. Als de leerkracht het nodig vindt om met u over uw kind te praten, dan neemt ze contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u zelf met de leerkracht in gesprek over uw kind, dan kunt u zelf een afspraak maken.

Voor de leerlingen en ouders van groepen 7 vinden er wel oudergesprekken plaats. Uw kind krijgt een voorlopig advies voor het voortgezet onderwijs. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 9 juli en woensdag 10 juli. Volgende week ontvangt u de uitnodiging om in te schrijven op het digitale rooster.

Wedstrijd

Doe je ook mee aan de wedstrijd "de wereld een stukje mooier maken"? De parochie heeft samen met 't Startblok voor de kinderen van de groepen 1 t/m 8 een creatieve wedstrijd uitgezet. Schrijf een verhaal of maak een mooie tekening of foto over respect hebben voor elkaar of over pestgedrag en lever deze in bij de braderiekraam van de parochie op vrijdag 5 juli. Meer informatie vindt u hier.

't Startblok een Wereldschool

Gastles gehandicaptenplatform
De groepen 8 kregen afgelopen dinsdag een gastles van het gehandicaptenplatform Westland. Zij hebben tijdens deze les een kringgesprek gevoerd en hebben ervaren hoe het is om met een handicap te leven. Het was een zeer leerzame les!

SFHS4288.JPG
IMG_0057.JPG

Groepsnieuws

Groep 3 A
We gaan starten in kern 11 van Veilig leren lezen. U kunt de leeskaarten weer downloaden op onze website http://startblok.wsko.nl/Voor-kinderen groep 3 veilig en vlot kern 11. Wilt u goed blijven oefen? 

Sportnieuws

gym.jpg

Gymrooster
Een aantal groepen hebben om de week een tweede gymles.
Aanstaande maandag geldt dit voor:
groep 6a van 12.45 - 13.45 uur

De groepen 7 gaan maandag op de fiets naar het Prinsenbos (voor deze groepen is er dus geen gym). Wilt u uw kind een handdoek, zonnebrand en voldoende water meegeven?

Flessenactie

Wat waren er enorm veel flessen ingeleverd, waarvoor onze grote dank.
2268 flessen totaal in die paar weken.
De winnaars zijn de toppers van groep 5/6. Zij mogen met ons mee naar Treffers voor een ijsje.
Maar…………….. omdat de hele school kanjers zijn en iedereen super hun best hebben gedaan zullen wij de rest van school trakteren op waterijs.

EN……………….
We willen wij nog een laatste actie doen op 't Startblok.
De vakantiespelen is benaderd door een top oma van 't Startblok.
Ze heeft aangeboden om voor ons cupcakes te bakken, welke wij mogen verkopen geheel t.b.v. de vakantiespelen in Honselersdijk.
Op woensdag 26 juni vanaf 8.30 zitten we met een tafel in de hal. Hier kunt u uw cupcakes bestellen. Kinderen verkopen de cupcakes. Zij noteren de naam en groep van uw kind en u ontvangt een bonnetje met een nummer. 4 cupcakes voor € 5,00 en 1 cupcake voor € 1,50. Graag zoveel mogelijk met gepast geld betalen. Op maandag 1 juli kunnen de cupcakes worden afgehaald in de hal van 't Startblok d.m.v. een nummer welke u mee krijgt. Wij hopen op een succesvolle verkoop!

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

20 juni 2019
Lana, groep 7b
22 juni 2019
Shy-andra, groep 1/2b
23 juni 2019
Danique, groep 8b
25 juni 2019
Tessa, groep 5b
27 juni 2019
Finn, groep 1/2b
Thije, groep 3a
Dieke, groep 4a
28 juni 2019
Floortje, groep 7b
29 juni 2019
Vince, groep 5a
30 juni 2019
Robine, groep 4a
2 juli 2019
Sem, groep 5a
Pino, groep 8b
3 juli 2019
Oliwer, groep 1/2a
3 juli 2019
Yfke, groep 3a
4 juli 2019
Brent, groep 4a

agenda.jpg

Agenda

25 juni 2019
schoolreis, groepen 1 t/m 7
27 juni 2019
de nacht van acht
4 juli 2019
nieuwsblok
5 juli 2019
alle leerlingen vrij
8 juli 2019
portfolio mee
9 juli 2019
werelddag "in de schijnwerpers"
9 en 10 juli 2019
voorlopig adviesgesprekken, groepen 7
12 juli 2019
kennismaken nieuwe groep, 8.30 tot 9.15 uur
musical, groepen 3 t/m 7
15 juli 2019
musical voor opa en oma, groepen 8
16 juli 2019
musical voor opa en oma, groepen 8
musical voor ouders, groepen 8
17 juli 2019
uitzwaaien, groepen 8
19 juli 2019
alle leerlingen vrij
20 juli t/m 1 september 2019
zomervakantie

 
Carnaval
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden