bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 2 oktober 2020

Tegenstellingen

Zo’n week was het dus. Eentje waarin je op dezelfde studiedag in de ochtend sprankelt van de energie, omdat je zulke gave nieuwe ideeën opdoet over thema muren en anders leren. Om vervolgens na de lunch doodgegooid te worden met ‘droge’ cijfers. Begrijp me niet verkeerd, die cijfers doen er ook toe, maar als ik mag kiezen tussen leren veroorzaken en cijfers analyseren, dan weet ik wel waar mijn voorkeur ligt.

Zo’n week waarin je ‘s ochtends fluitend naar je werk fietst, omdat het zulk heerlijk nazomer weer is, om aan het eind van de middag tot op het bot toe nat te regenen! En er dan thuis achter te komen dat de thermostaat stuk is. Waarom gaan Cv-ketels, thermostaten en andere dingen die je warm moeten houden trouwens altijd kapot als het koud wordt?

Zo’n week waarop je op de dinsdag geen enkele afspraak in je agenda hebt staan, zodat je heerlijk relaxed op school aankomt, om vervolgens geconfronteerd te worden met een computerstoring, veel te dynamische IP-adressen en een traag werkende helpdesk. Waardoor je de rest van de dag alsnog het gevoel hebt dat je overal achteraan loopt.

Zo’n week waarin je het liefst een heerlijke zonvakantie zou willen gaan boeken, maar waarin je geconfronteerd wordt met nog strengere maatregelen en geen uitzicht hebt op wanneer je zo’n vakantie überhaupt nog kunt gaan houden.

Zo’n week waarin je op een woensdagmiddag een half uurtje lang pril nieuw leven mag vasthouden, als je op kraamvisite bent bij juf Maaike. Waarbij je verbaasd bent, dat de vingertjes van haar zoontje Mees, net zo groot zijn als jouw eigen duimnagel. Om nog geen uur later thuis te komen en van je oudste puberende zoon te horen te krijgen, dat hij een nieuwe broek heeft gekocht … in dezelfde maat als je eigen broeken!

Zo’n week waarin de 1 oktober telling laat zien, dat je in de al enkele jaren krimpende dorpskern Honselersdijk, toch weer tegen de stroom in met vier leerlingen groeit.

Zo’n week waarin je toch meer geld voor je begroting blijkt te hebben, dan je in eerste instantie te horen kreeg, waardoor het bestuur ‘ja’ kan zeggen tegen de toffe nieuwe conciërge die je op het oog hebt. Waarover ik in een volgende nieuwsbrief meer informatie zal geven.

Zo’n week vol tegenstellingen, waarbij je zelf voor een goede bui moet zorgen, als het weer niet meezit. Ik wens u een prettige week en mijn team alvast een heerlijke dag van de leraar op 5 oktober! 

Schoolfotograaf

Dit jaar worden op dinsdag 13 oktober portretfoto's en groepsfoto's van uw kind(eren) gemaakt. De foto's worden gemaakt door foto Koch (www.fotokoch.nl/nl/). In de bijlage vindt u de brief van de fotograaf.

De kinderen van de groepen 1/2 mogen een knuffel meenemen. Er wordt dan één foto met en één foto zonder knuffel gemaakt.

Onder schooltijd worden er ook foto's gemaakt van broertjes/zusjes die op ‘t Startblok naar school gaan.

Ook is het mogelijk om broertjes/zusjes foto's te laten maken van uw kinderen die niet allemaal op ‘t Startblok naar school gaan. Hiervoor kunt u zich inschrijven. Volgende week ontvangt u hiervoor een mail met daarin een link. De tijden zijn van 8.30 tot 9.00 uur en van 14.45 tot 15.30 uur. Schrijft u zich in tussen 8.30 en 9.00 uur, dan kunt u uw kind(eren) later in de klas brengen of eventueel ophalen. U hoeft dit niet door te geven aan de leerkrachten. Zij zijn hiervan op de hoogte.

Om dit volgens de richtlijnen van het RIVM te laten verlopen, willen wij u vragen op het aangegeven moment via de hoofdingang naar binnen te komen. U kunt in de hal wachten tot u aan de beurt bent. Hier kan u 1,5 meter afstand houden. Na de foto kunt u via de uitgang bij groep 4 de school verlaten.

Let op:
Als u heeft ingetekend voor de broertjes/zusjes foto’s voor of na school, dan komt de broertjes/zusjes foto (onder schooltijd) van uw kinderen, die op ‘t Startblok naar school gaan, te vervallen.Brief aan ouders

Kochie-Foto-Koch-mascotte-ontwerp-2.png

Factuur continurooster

Binnen 2 weken ontvangt u per mail de factuur betreffende het continurooster.
De kosten voor het hele schooljaar bedragen:
groep 1-2: € 60,00 per leerling
groep 3 t/m 8: € 66,00 per leerling
De betaling kunt u via Ideal overmaken naar de rekening van de school. Het is mogelijk om in twee of drie termijnen te betalen. U ontvangt dan voor de 2e en/of 3e termijn een betalingsverzoek in januari en/of april.
Van uw bijdrage wordt de coördinatie en de begeleiding van de overblijf betaald.

Incasso ouderbijdrage

Vanuit de oudervereniging worden diverse activiteiten georganiseerd. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door de ouderbijdrage van € 45,00 per jaar per leerling.

Ondanks de corona maatregelen mogen gelukkig vele activiteiten voor de kinderen wel doorgang hebben, daarom zal dit bedrag niet aangepast worden.

Veel ouders hebben een machtiging afgegeven voor het incasseren van de ouderbijdrage. Volgende week wordt deze geïncasseerd.
Heeft u geen machtiging afgegeven? Dan ontvangt u een e-mail met het verzoek het bedrag over te maken naar de rekening van de oudervereniging.

Groepsnieuws

Groep 3

Kern 1 is afgerond. Het boekje krijgen ze vandaag mee naar huis, zodat u dat samen met uw kind nog even kan bekijken. Van de geleerde woorden ik, kim, sim, kip, aap, raak, rem en vis kunnen we al heel veel nieuwe woorden maken. En we kunnen al korte zinnetjes lezen!

Ook krijgen ze een "leesboekje" mee naar huis: Veilig en Vlot kern 1.

Het is wenselijk om hier thuis iedere dag even in te oefenen. In het begin plakken de kinderen de letters aan elkaar. Na oefening zal het steeds makkelijker gaan. Herhaling hierbij is dus erg belangrijk.

Kleuters

Iedere dinsdag en donderdag gaan de kleutergroepen gymen.

Wilt u uw kind op die dagen makkelijke kleding en schoenen aandoen? Het is belangrijk dat zij zichzelf aan en uit kunnen kleden. Als u weet dat uw kind hier moeite mee heeft dan is het handig om dit thuis nog even goed te oefenen. Wat betreft de schoenen is het op de andere dagen natuurlijk ook heel fijn dat ze die zelf aan kunnen trekken en vastmaken.

Dag van de leraar

Op 5 oktober is het "dag van de leraar"!
Namens de ouderraad wordt er voor elke juf/meester een attentie gegeven namens de kinderen. Het is dus NIET de bedoeling dat de kinderen zelf ook nog een cadeautje geven, dit om teleurstelling bij andere kinderen tegen te gaan.

Vergadering MR

In oktober is er weer een vergdering van de MR. Wilt u dat een onderwerp wordt besproken door de MR, dan kunt u een mail sturen naar: mr@startblok.wsko.nl of contact opnemen met Ester Zwinkels, voorzitter van de MR: ester.zwinkels@gmail.com
Voor meer informatie, leden en contactgegevens verwijzen wij u naar de website van 't Startblok: https://startblok.wsko.nl/voor-ouders/medezeggenschapsraad

Kledingactie voor projecten van Westlandse missionarissen!

Het is weer zover!

De MOV werkgroep van Honselersdijk organiseert op zaterdag 10 oktober a.s. weer een grote inzameling van gebruikte kleding, schoenen, riemen, gordijnen, dekens en lakens, waarvan de opbrengst bestemd is voor de Westlandse missionarissen. Deze kleding kunt u, in goed dichtgebonden zakken inleveren bij de volgende inzamelingsplaatsen. (Geen lorren!)

 

* Honselersdijk: Bij de missiewinkel Grote Waard 11 tussen 9.00 – 11.30 uur
* Kwintsheul: Bij de R.K.Kerk op het Kerkplein tussen 9.00 – 11.30 uur
* Monster: Bij gebouw Ojos in de Choorstraat tussen 9.00 – 11.30 uur
* Poeldijk: Bij Bartholomeuskerk ,Voorstraat 111 tussen 9.00 – 11.00uur.
* Hoek van Holland Cordesstraat 27/29 tussen 9.00 – 11.00 uur
*s Gravenzande Kath. Kerk Iepstraat 1 Vrijdag van 14:00 – 16:00 uur en Zaterdag van 9:00 – 10:30 uur

De volgende kledingbeurs is in april 2021. Blijven sparen dus.

Ook bestaat de mogelijkheid om elke woensdag en/of zaterdag uw kleding bij de missiewinkel in H’dijk af te geven. Heeft u geen kleding en wilt u het missiewerk toch steunen? Kom dan zaterdags even naar de missiewinkel en kijk of er nog iets van uw gading bij is. Ook deze winkelopbrengst gaat volledig naar de missiegebieden.

De winkel kunt u vinden op Grote Waard 11 in Honselersdijk.

Inlichtingen bij Hans Damen 0174-623179 of Fia Luiten 0174-630466

Jarige!

happy-birthday-320x220.png

4 oktober 2020
Sven, groep 7b
5 oktober 2020
Dara, groep 1/2a
6 oktober 2020
Dex, groep 3b
Juf Caroline, groep 1/2b
7 oktober 2020
Lynn, groep 1/2c
Launo, groep 6a
Yari, groep 6a
8 oktober 2020
Evi, groep 1/2b
9 oktober 2020
Rayan, groep 7b
11 oktober 2020
Renee, groep 5a
Marcel, groep 8a
12 oktober 2020
Nina, groep 1/2a

agenda-(171)-100-97.jpg

Agenda

5 oktober 2020
Start type cursus de typetuin
5 oktober 2020
Dag van de leraar
9 oktober 2020
Praktijk fietsexamen, groepen 7 en 8
12 oktober 2020
Voorstelling op school "het dierendorpje"
13 oktober 2020
Schoolfotograaf
13 oktober 2020
MR vergadering
17 t/m 25 oktober 2020
Herfstvakantie

 
(alternatief) Schoolreisje
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden