bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 30 november 2018

Rommelpieten

Wat een toestand, zeg! Als u dit leest zal de ergste storm al wel overgetrokken zijn, maar ik schrijf dit op woensdagochtend 28 november, rond een uur of negen. En ik kan u vertellen dat het op dit moment windkracht tien is hier!

Wat een puinhoop is het in de school. Een stelletje rommelpieten heeft ouderwets huisgehouden. Volgens mij kijken zij er een jaar naar uit om het nog erger te maken dan de vorige keer. Alles, maar dan ook echt alles staat op zijn kop en is door de school gesmeten. En als klap op de vuurpijl zijn die pieten gewoon op ons podium in slaap gevallen! Dat moeten wij eens doen als we aan het werk zijn.

Gelukkig beschikt onze school over de allerliefste en allerbeste opruimkinderen van het land. Want nauwelijks een half uurtje later is de school weer spik en span! Ik zag sommige ouders en verzorgers jaloers kijken. Wat hadden zij graag zulke opruimkinderen thuis zeg. Sommigen verbaasden zich zelfs over schoonmaakvaardigheden van hun eigen kinderen; dat hadden ze thuis nog niet eerder gezien! Maar zoals het vaak is met diepgeworteld talent, het komt pas boven drijven als de situatie er om vraagt.

Zoals gebruikelijk zijn onze kinderen op voorhand beloond voor dit jaarlijkse poetsmoment en hebben ze allemaal wat lekkers in hun schoen gehad. En terwijl de rommelpieten al weer plannen aan het smeden zijn voor het komende jaar, kijken wij vol verwachting uit naar volgende week, als de Goedheiligman onze school aandoet voor een bezoekje. Met een opgeruimd gevoel, wens ik u een prettige week.

pjimage (27).jpg

Vanuit de MR

Afgelopen dinsdag heeft de MR weer vergaderd. We hebben gesproken over de risico-inventarisatie en de Quickscan die is gemaakt van onze school en hoe de aandachtspunten die daaruit naar voren kwamen worden opgepakt. Verder pakt de oudergeleding de organisatie van een brainstormsessie op, waarmee ouders een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan de leerthema’s. Tot slot is het proces voor de aanstaande MR-verkiezing vastgesteld. Er komen twee (ouder)posities beschikbaar binnen de MR. In week 2 van 2019 wordt in de nieuwsbrief een oproep tot kandidaatstelling gedaan, waarna het verkiezingsproces van start gaat en de uitslag in week 8 bekend kan worden gemaakt. Denkt u er alvast over na of u zitting zou willen nemen in de MR van het Startblok?

Heeft u een onderwerp waarvan u graag wilt dat wij dat in de MR spreken? Laat het ons weten! De volgende vergadering staat gepland op 5 maart 2019.

Meer informatie over de Medezeggenschapsraad vindt u hier.

Sinterklaas

Op woensdag 5 december vieren we het Sinterklaasfeest op school. Rond 8.45 uur verwelkomen we Sinterklaas en zijn Pieten bij de hoofdingang van de school. 
De kinderen van de groepen 1/2 en 3a verwelkomen de Sint en zijn Pieten bij de vakken van de parkeerplaatsen aan de voorzijde van onze school onder toezicht van de juffen en ouders van de Oudervereniging (zij zijn herkenbaar aan hun button). Groep 4a, 5a en 5/6b voor het hek en de groepen 6, 7 en 8 op het schoolplein. Deze ochtend mogen er dus geen auto's en fietsen geparkeerd worden voor de school.

Natuurlijk willen we de ouders en jongere broertjes/zusjes ook laten meegenieten van de aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg. Nadat u uw kind in de groep heeft gebracht, wordt u verzocht op het grasveld voor de school te wachten i.v.m. het zicht voor de leerlingen. Wij hopen op uw medewerking, zodat het voor iedereen een groot feest wordt!

De kinderen van de groepen 5 t/m 8 mogen hun surprise vanaf 8.15 uur in de klas brengen, daarna mogen ze weer naar buiten.
Tip: pak je surprise leuk in en noteer de naam van degene voor wie de surprise is aan de buitenkant!

Gezocht

Wij zijn op zoek naar 12 stevige dozen (afmeting ongeveer 40 x 50 x 20 (lxbxh)) voor de WSKO kerstactie. Meer informatie over de actie ontvangt u volgende week. Heeft u één of meerdere dozen van dit formaat, stuurt u dan een e-mail naar info@startblok.wsko.nl.

Scholenactie.jpg

Jumbo spaaractie

We hebben in totaal 6535 punten gespaard met de Jumbo actie "sparen voor je school". Een heel mooi resultaat. Deze punten worden omgezet in een waarde cheque, waar we materialen voor aan mogen schaffen. Nogmaals hartelijk dank voor het sparen!

Goudhaartje en zo

Daan en Dominique uit groep 5/6b hebben een stukje geschreven over Goudhaartje en zo. Afgelopen week zijn de groepen 3 t/m 6 naar deze voorstelling geweest.

Goudhaartje en zo is een musical met veel verschillende sprookjes. Zoals Hans, Grietje, Repelsteeltje en Sneeuwwitje. Ze kwamen bijeen, voor een vergadering. Ghostbuster was een spokenvanger, en die was er ook bij. Ze vergaderden over dat kinderen steeds minder in sprookjes geloofden. Als de kinderen niet meer in sprookjes geloofden, waren de sprookjesfiguren er niet meer. De heks en het spook en Repelsteeltje wilden iedereen verslaafd maken aan internet, door appels te betoveren. Voor de heks en het spook en Repelsteeltje liep het niet goed af. Het spook werd gevangen en Repelsteeltje en de heks werden goed te grazen genomen.

Kerstmusical

De leerlingen van de groepen 6 voeren ook dit jaar een kerstmusical op. Hierbij alvast de data wanneer ze de musical voor de opa's/oma's en ouders opvoeren. De uitnodiging volgt nog.
Maandag 17 december 13.00-14.00 uur voor opa's/oma's
Woensdag 19 december 9.00-10.00 uur voor vaders/moeders

Groepsnieuws

Groep 1/2 B en C
Aanstaande maandag hebben de kleuters pietengym in de Sosefhal. Ze lopen (onder schooltijd) met de kinderen van de groepen 8 naar de Sosefhal. De kinderen mogen verkleed als piet naar school komen. Na de pietengym mogen ze zich omkleden. Wilt u "gewone" kleding meegeven aan uw kind? De kleuters van groep 1/2a hebben afgelopen donderdag al pietengym gehad.

Groep 3 A
De kinderen werken in kern 4 van Veilig Leren Lezen. U kunt de leeskaarten downloaden op onze website http://startblok.wsko.nl/Voor-kinderen groep 3 veilig en vlot kern 4. Wilt u ook in deze drukke tijd blijven oefenen met uw kind?

pjimage (28).jpg

Sportnieuws

gym.jpg

Gymrooster
Sommige groepen hebben om de week een tweede gymles. Komende maandag geldt dit voor onderstaande groepen:
12.45 - 13.45 uur groep 6a
13.45 - 14.45 uur groep 7b

Aanstaande donderdag (6 december) is er een wijziging in het gymrooster. 
Groep 6a, 7a en 7b hebben in de ochtend gym en de groepen 8 gymmen in de middag. De leerlingen van groep 8b komen om 14.45 uur vanaf de Sosefhal naar huis.

Kerknieuws

Kinderwoorddienst tijdens de advent
Op zondag 2, 9 en 16 december is er weer kinderwoorddienst in de kerk. Terwijl de volwassenen in de kerk zijn, luisteren de kinderen in de pastorie naar een verhaal uit de bijbel en gaan we natuurlijk ook weer wat leuks knutselen! Ben jij er ook bij? We starten om 09.30 uur.

Jarigen!

Happy birthday5a.jpg

1 december 2018
Emilia, groep 4a
2 december 2018
Rutger, groep 8a
Lynn, groep 5b
Matthijs, groep 3a
3 december 2018
Ivan, groep 6a
Britney, groep 8a
Jelle, groep 6a
5 december 2018
Sies, groep 7a
6 december 2018
Romeo, groep 1/2b

agenda.jpg

Agenda

4 december 2018
vergadering "de Wereldraad"
5 december 2018
Sinterklaas
10 december 2018
vergadering OV
11 december 2018
gastles bureau Halt, groepen 8
11 en 12 december 2018
adviesgesprekken, groepen 8
20 december 2018
verlengde schooldag tot 14.00 uur
17.00 kerstviering
21 december 2018
alle leerlingen om 12.00 uur vrij
22 december 2018 t/m 6 januari 2019
kerstvakantie

 
Afscheid juf Sandra, groep 1/2c
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden