bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 21 februari 2020

Frisse Wind

Terwijl de wind, na Ciara en Dennis, wederom tot stormachtige kracht aanwakkert rondom mijn appartement blik ik terug op de afgelopen periode. Het eerste dat in me opkomt, is het fantastische thema dat we in de onderbouw hebben mogen draaien. Het kan u bijna niet ontgaan zijn, maar de allerjongsten van onze school hadden de wind in de zeilen als piraten. Ze hebben zoveel geleerd en het enthousiasme was zo groot, dat we zelfs een beetje bang waren dat Piet Piraat of Woeste Willem (tijdelijk) op een hoger voetstuk stonden dan de Goedheiligman. Uiteindelijk hebben de kinderen via goed speurwerk zelfs een schat gevonden. Gewoon bij ons in school! Ongelooflijk dat we die niet eerder hadden gevonden.

Voor mij stond de afgelopen periode ook in het teken van sollicitatiegesprekken voeren. Nee, ik ben niet op zoek naar een andere uitdaging. Maar binnen onze stichting zijn we op twee cruciale posities op zoek naar nieuwe collega’s. Onze bestuurder gaat binnenkort met pensioen en de personeelsadviseur gaat een geweldige nieuwe uitdaging aan. Mij is gevraagd om in beide benoemingsadviescommissies plaats te nemen. Hoewel het betekende dat ik vaak niet op school kon zijn, wilde ik de kans, om betrokken te zijn bij die processen, niet aan mijn neus voorbij laten gaan. We zijn in een vergevorderd stadium in beide procedures en ik hoop u op korte termijn te kunnen melden dat we op beide posities een fantastische nieuwe collega kunnen verwelkomen.

Wat ik ook bijzonder vond, was dat ik in de afgelopen periode heel wat intakegesprekken heb mogen voeren met ‘nieuwe ouders’ op ‘t Startblok. Dat zijn, voor een schooldirecteur, wel de krenten in de pap hoor. Je kunt met trots vertellen over je school en je leert heel wat mensen kennen met hun eigen achtergronden. Voor al die ouders start ook een nieuwe periode in hun leven. Een tijd waarin je je kostbaarste bezit toevertrouwd aan, voor jou, wildvreemde mensen. Ik wil me er persoonlijk hard voor maken dat hun kinderen toekomt wat ze verdienen … een plek waar ze kunnen leren wie ze zijn, of willen worden. Een plek waar ze geboeid worden zodat ze kunnen groeien en bloeien. Al die nieuwkomers wens ik een heerlijke tijd toe op onze school.

Terwijl dit hele stukje gaat over een ‘frisse wind’, ligt mijn steun en toeverlaat, Juf Patricia, met een drankje in de hand te genieten van de Egyptische zon. Niks frisse wind dus, maar een jaloersmakende 29 graden in de schaduw! Toch heeft ze me beloofd, dat ze vanuit die plek deze nieuwsbrief nog gaat versturen. Op hoop van zegen dat het gaat lukken, wens ik u en jullie een heerlijke voorjaarsvakantie.

Alle leerlingen vrij

Op maandag 2 maart zijn alle leerlingen vrij in verband met een studiedag van het team.

Ouderkindgesprekken

Afgelopen dinsdag hebben de ouders van groepen 3 t/m 7 (met uitzondering van groep 6/7) per e-mail een uitnodiging ontvangen met daarin een link om een tijd te reserveren voor het oudergesprek. 
Mocht u nog geen tijd gereserveerd hebben, wilt u dit dan alsnog doen? 

De gesprekken vinden o.a. plaats op donderdag 5 maart en dinsdag 10 maart a.s.

School Damtoernooi

Eindelijk is het zover na vele damlessen sinds de herfstvakantie. Het schooldamtoernooi ging afgelopen woensdag van start op de Bernadette-school. We hadden 4 teams; 2 pupillen teams (groep 7 en 8) en 2 welpen teams (groep 5 en 6). Per team 4 kinderen. De kinderen deden allemaal erg hun best! Ons 1e pupillen team verloor 1 keer, maar nam later knap revanche. Uiteindelijk gelijk geëindigd met Bernadette 1 en in de beslissingswedstrijd werd het 4-4. Vooraf wisten we dat dat helaas net niet genoeg zou zijn, omdat nu het doelsaldo telt van de eerdere wedstrijden. Ons 2e pupillen team deden goed mee en eindigde uiteindelijk vierde.
Ons 1e welpen team speelde goed, maar helaas bleek dat de Bernadette-school te sterk was met hun 1e en 2e team. Ons 2e welpen team was jong en speelde zeer geconcentreerd. Knap hoor! Het is best moeilijk om die concentratie een hele partij vol te houden, waardoor je soms toch nog ineens verliest. De kinderen hebben allemaal weer veel geleerd!
Het 1e pupillen team gaat nu op zaterdag 14 maart de volgende ronde spelen in Gouda (Scholengemeenschap Goudse Waarden). Dit team traint dan ook nog even door op donderdag na de voorjaarsvakantie. In Gouda gaan ongeveer 20 pupillen teams tegen elkaar dammen. De eerste acht teams mogen dan door naar de halve finales van Nederland! Dinie van der Heijde en Walter de Koning gaan in ieder geval mee. Andere supporters zijn natuurlijk ook van harte welkom

Duurzaamheid start 3 maart

Na de vakantie op dinsdag 3 maart start het programma Wattsons Lab. Het lab staat 3 weken in de school, waarbij alle klassen opdrachten gaan uitvoeren over energie, afval, eten en water. Bij alle opdrachten staan de kerndoelen vermeld en sluiten nauw aan op wereldoriëntatie.

Op dinsdag 3 maart maken alle klassen kennis met de Wattsons, slimme onderzoekers die veel weten over duurzaamheid en het lab. Daarnaast wordt zonne-energie op een leuke manier uitgelegd.

Hoofdluiscontrole

Op woensdag 4 maart om 8.30 uur is er hoofdluiscontrole. We vragen u om bij de jongens geen gel in het haar en bij uw dochter(s) het haar los of in een staart te doen. Wij hopen op veel ouders die komen helpen!

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

23 februari 2020
Dennis, groep 1/2a
Kevin, groep 1/2b
Maud, groep 5a
24 februari 2020
Jesmae, groep 1/2 a
25 februari 2020
Juf Nathalie
27 februari 2020
Nino, groep 8b
Fabian, groep 7a
28 februari 2020
Lynn, groep 6a
29 februari 2020
Juf Jaqueline, groep 3a
3 maart 2020
Morris, groep 1/2c
Tijmen, groep 1/2c

agenda.jpg

Agenda

22 februari t/m 1 maart 2020
Voorjaarsvakantie
2 maart 2020
Studiedag, alle leerlingen vrij
3 maart 2020
Show Mad Science
4 maart 2020
Hoofdluiscontrole
11 maart 2020
SKT inloopspreekuur

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden