bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
't Startblok
Nieuwsblok van 6 maart 2020

Spanning

In het onderwijs werken is het mooiste wat er is. Elke dag het verschil kunnen maken voor kinderen en dan ook nog heel veel vakantie hebben. Heerlijk. Na zo’n vakantie wil je altijd weer met een schone lei, of in ons geval met een leeg chromebook beginnen aan de volgende periode. Maar soms loopt dat anders dan verwacht.

Afgelopen dinsdag werd het Wattson’s lab geopend. De Wattson’s zijn professoren gespecialiseerd in verduurzamen. En zoals u weet is onze school aan het verduurzamen, met onder andere LED verlichting en zonnepanelen. Terwijl de Wattson’s in hun laboratorium de kinderen uitleg gaven over elektriciteit en energie, was een verstrooide professor van Mad Science proefjes aan het doen in het speellokaal. En ik denk dat dat net iets teveel elektrische ‘spanning’ opgeleverd heeft in ons gebouw. Want sinds dat moment komt het ene na het andere kind met zijn of haar chromebook langs. ‘Mees, hij start niet meer op’, ‘Mees, mijn touchscreen werkt niet meer’, ‘Mees, mijn wachtwoord doet het niet meer’ en ‘Mees, mijn chromebook heeft het Corona virus’.

Dan blijkt ook nog eens dat de bekabeling onder onze school de nieuwe capaciteit niet aankan en dat het plein opengebroken moet worden en … we zullen waarschijnlijk binnen niet al te lange tijd een halve of hele dag zonder stroom zitten. Een dag geen stroom … ik weet niet of ik dat nog wel aankan. Geen computer, niet kopiëren, in het donker zitten en het ergste … geen koffie, wat zal dat een spanning opleveren.

Maar als het goed is, werkt daarna alles en hebben we op 20 maart een groot openingsfeest met de kinderen, om de verduurzaming te vieren. Op die vrijdag bent u ook uitgenodigd om vanaf 11.15 tot 12.00 uur dat feest mee te vieren. We hopen dat we vanaf dat moment echt gebruik kunnen maken van zonne energie. Maar wat ik vooral hoop is … dat het zonnetje dan ook daadwerkelijk schijnt, alle virus perikelen tot het verleden behoren en onze school een klein beetje bij gaat dragen aan een schonere wereld. Best spannend!

pjimage (1).jpg

Mad Sience

Afgelopen dinsdag is de show geweest, wat was het gaaf. De kinderen hebben een flyer ontvangen om zich in te schrijven voor de naschoolse cursus.

De kinderen welke zijn ingeschreven worden vanaf 23 maart a.s. 6 weken lang iedere maandag meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties! Elke week staat een nieuw thema centraal en zal de professor de wetenschap en techniek die daarachter zit uitleggen.

Natuurlijk gaan de kinderen ook zelf aan de slag als echte wetenschappers!

LET OP! De inschrijftermijn is van korte duur. Inschrijven kan t/m 11 maart a.s. en vol=vol. Nieuwsgierig? Bekijk hier de lessen of klik direct op het inschrijfformulier.

Zodra alle aanmeldingen voor de cursus zijn verwerkt, ontvangen de ouders een bevestiging van deelname. 

pjimage (2).jpg

Breng uw stem uit!

Wij zijn blij u te kunnen melden dat drie ouders zich kandidaat hebben gesteld voor de MR. We hebben slechts twee plaatsen, dus dat vraagt om een stemronde.
We roepen u allemaal op om uw stem uit te brengen middels onderstaand stemformulier. Per gezin heeft u één stemformulier ontvangen, op dit formulier kruist u twee kandidaten aan die u graag in de MR zou willen
zien.
Vanaf donderdag 5 maart staat er bij de hoofdingang een (afgesloten) bus waarin u het stemformulier kunt doen.
U kunt tot uiterlijk donderdag 19 maart 15.15 uur uw stemformulier inleveren. Daarna zullen de stemmen worden geteld. De twee kandidaten met de meeste stemmen zullen plaats nemen in de MR. De uitslag zal via de nieuwsbrief bekend gemaakt worden.

Als u nog vragen heeft, kunt u terecht bij Ester Zwinkels, voorzitter van de MR (06-24779535 / ester.zwinkels@gmail.com)

Juf Sabien

sabien.jpg

Mijn naam is Sabien de Kan. Ik ben 21 jaar oud en ik zit momenteel in mijn derde jaar van de pabo aan de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Dit jaar heb ik de kans gekregen om een bepaald traject te volgen waarbij ik op de woensdag en donderdag (zo goed als) zelfstandig de klas mag draaien. Ik ben dus tot aan de zomervakantie in groep 6/7 te vinden!

Ik kijk erg uit naar deze uitdaging en hoop hier veel van te kunnen leren!!
Mochten jullie nog vragen hebben kunnen jullie altijd even langskomen!

Groetjes, juf Sabien

Juf Marit

marit.jpg

Al een tijdje loop ik stage op ‘t Startblok in groep 1/2b. Mijn naam is Marit Willemsen en ik ben 22 jaar. Ik ben opgegroeid in het Westland, in Naaldwijk. Daar woon ik nu nog steeds bij mijn ouders en met mijn oudere zus.

Op dit moment ben ik een 4de jaars pabo-student op de Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Hier heb ik het erg naar mijn zin. Het leuke aan deze studie vind ik dat je veel met kinderen bezig bent en dat je de kinderen op een leuke/leerzame manier iets mee kan geven. In het eerste halfjaar heb ik de minor ‘Passend Onderwijs’ gevolgd en stagegelopen op de Herman Broerenschool (speciaal onderwijs) in Naaldwijk.

In het tweede halfjaar van mijn 4dejaar op de Pabo ga ik mijn afstudeerfase in. Dat betekent dat ik in groep 1/2b mijn lio (leraar in opleiding) zal gaan lopen. Jullie zullen mij daarom vanaf februari vaker zien.

Juf Marit

Juf Ilse

juf ilse.png

Ik zal me even kort voorstellen. Mijn naam is Ilse Schijf en ik ga aankomend half jaar stage lopen in groep 5! Ik ben 19 jaar oud en woon in ’s-Gravenzande. Mijn hobby’s zijn muziek maken, sporten en tekenen.

Ik ben een tweedejaars Pabo student op de Thomas More in Rotterdam. Daarnaast volg ik ook een opleiding tot vakspecialist muziek. Ik ben op woensdag en donderdag in de klas te vinden. Ook zal ik deze periode twee keer een hele week aanwezig zijn. Ik ben er voor het laatst op 5 juni.

Ik hoop dat u zo wat meer over mij te weten bent gekomen. Mocht u nog vragen hebben, beantwoord ik deze graag!

Juf Ilse

Meester Hans

hans1.jpg

Mijn naam is Hans Jagtenberg en ik kom de komende maanden stage lopen in Groep 4. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Monster. Mijn hobby’s zijn lesgeven, volleyballen en werken bij Hoogvliet Monster.

Ik ben een eerstejaars student aan de Pabo op het Thomas More Hogeschool in Rotterdam. Ik vind het heel leuk dat ik stage mag lopen op ’t Startblok en vooral dat ik voor groep 4 mag staan.

Je zult mij vooral op de dinsdagen in de klas zien. Ook ben ik twee volle weken te vinden bij de groep. Mijn laatste stagedag zal zijn op 5 juni.

Als je nog vragen hebt, mag je die altijd aan me vragen.

Liefs, meester Hans

Inloopspreekuur Sociaal Kernteam Westland

Iedereen wil een blij en gelukkig leven. Maar soms gebeurt er iets waardoor het even allemaal niet zo soepel loopt. Denk aan een baan verliezen, een vervelende echtscheiding of een opvoedprobleem met uw kind. Meestal kunnen mensen dit soort zaken zelf oplossen, of met hulp van anderen om hen heen. Maar wat als u er zelf niet uitkomt? Simpelweg omdat het probleem te groot is of er teveel tegelijkertijd speelt. Dan kan het Sociaal Kernteam Westland wellicht ondersteuning bieden. Het Sociaal Kernteam Westland is er voor alle Westlanders van 0 tot 100 jaar. Redt u het zelf even niet meer, dan nodigen we u uit de eerste stap te zetten en contact op te nemen. Vanuit uw vraag kijken we naar de juiste hulp en begeleiding.

A.s. woensdag 11 maart zal het SKT van 8.30 tot 9.30 uur een inloopspreekuur hebben in het kantoor in de hal. Onze schoolcontactpersoon van het SKT is dan in de gelegenheid om met u in gesprek te gaan. Indien u vragen heeft of van gedachten wilt wisselen over opvoedzaken, welbevinden van uw kind, angst, veranderingen in de thuissituatie die impact hebben op uw kind, weerbaarheid etc. dan bent u van harte welkom.

Jarigen!

logo-Happy-Birthday-slingers-350.jpg

10 maart 2020
Kris, groep 6a
11 maart 2020
Jade, groep 1/2a
12 maart 2020
Sanne, groep 3a
14 maart 2020
Sophie, groep 1/2c
19 maart 2020
Mathieux, groep 8b
Vive, groep 3a

agenda.jpg

Agenda

11 maart 2020
SKT inloopspreekuur
20 maart 2020
Eindfeest Slim Opgewekt 11.15-12.00 uur
23 t/m 27 maart 2020
Week van het geld
24 maart 2020
Voorstelling "de kleine vuurtorenwachter", groepen 1/2
31 maart 2020
Vergadering MR
3 april 2020
Praktijk fietsverkeersexamen, groepen 6/7
6 april 2020
Vergadering OV

 
Rijksmuseum
 
't Startblok

Veilingweg 1a
2675 BR Honselersdijk
0174 - 630 610
info@startblok.wsko.nl

 
Copyright © 2018 startblok.wsko.nl
Online versie | Afmelden