Groep 6

In groep 6a vinden wij het heel belangrijk dat er een positieve, gezellige sfeer heerst waarin iedereen zich veilig voelt en de kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen op zijn eigen niveau.

We werken in de klas met een weektaak en we proberen zoveel mogelijk samen te werken, onder andere door het inzetten van coöperatieve werkvormen.

We oefenen heel veel met de tafels, klokken, sommen met grote getallen, we leren wat de persoonsvorm is en het onderwerp, we leren veel weetwoorden schrijven, Engelse woorden en zinnen maken en nog veel meer! Ook krijgen we dit jaar weer huiswerk.

We werken met de methode 4XWijzer, waarbij er steeds een ander thema centraal staat. Onder andere De middeleeuwen, gezondheid en voeding, burgers en stoommachines, Nederland waterland en Nederland multicultureel zijn thema's die dit jaar voorbij komen. Binnen de thema's wordt er gewerkt met opdrachten die aansluiten bij de meervoudige intelligenties van de kinderen, zodat iedereen op een manier kan leren die bij hem/haar past. Daarnaast proberen we de thema's ook bij de zaakvakken naar voren te laten komen, zodat we het thema echt de klas in halen. Of we gaan er juist op uit met de klas!